Dospělí v Irsku

Na startu mezinárodního mistrovství Irska dospělých v Dublinu byli také dva hráči SKB Český Krumlov Pavel Florián a Lucie Černá s trenérem Radkem Votavou. Turnaj, který patří mezi International Challenge Tournament, byl dobře obsazen, a tak šancí pro české hráče moc nebylo. Ovšem každá zkušenost se počítá a i body do světového žebříčku jsou potřebné.

Florián tradičně startoval ve dvouhře a čtyřhře mužů se stálým partnerem Ondřejem Kopřivou z Dobrušky. Ve dvouhře los Floriánovi přivedl do cesty třetího nasazeného dánského hráče Persona, na kterého po velmi houževnaté hře uhrál set. Nakonec však ve třech sadách prohrál (21:18, 17:21, 11:21). Ve čtyřhře se dařilo obdobně a Florián s Kopřivou ve dvou setech (20:22, 15:21) podlehli Rusům Kargajevovi s Jarstevem.

Černá ve čtyřhře žen musela s přerovskou Zuzanou Pavelkovou absolvovat nejprve kvalifikaci do hlavní soutěže proti francouzskému deblu Lansacová a Guerinová. Proti mladým Francouzkám zahrál náš pár dobře zejména ve druhém setu (22:20), když první hladce ztratil (12:21). Třetí set byl také vyrovnaný, ale nakonec těsně vyhrály soupeřky a postoupily do hlavní soutěže.

Ve dvouhře Holanďanka Eijbergenová nedala Černé šanci. Po rychlé a přesné hře hráčky ze země tulipánů utkání brzy skončilo (11:21, 13:21).

Na závěr tedy dlužno dodat, že žádný z českých hráčů se na turnaji nedostal dál, než do druhého kola.

Umístění hráčů SKB ČK na MM Irska – dvouhra: 17. Florián, 17. Černá, čtyřhra muži: 17. Florián / Kopřiva (ČK / Dobruška), čtyřhra ženy: Černá / Pavelková (ČK / Přerov) – kvalifikace.

Patnáctky v Mostu

Na druhém celostátním turnaji Grand Prix A kategorie staršího žactva do 15 let v Mostě hájili barvy našeho okresu křemežský Petr Beran a krumlovský kvartet ve složení Daniela Jakešová, Tereza Markovcová, Marek Jakeš a Nicola Siviglia.

A vrcholné domácí klání patnáctiletých bylo opět zcela v režii nasazené jedničky Petra Berana, který vyhrál všechny tři disciplíny. Ve dvouhře již ve druhém kole vyprovodil z kurtu krumlovského Sivigliu (21:9, 21:15), poté ve dvou setech zdolal Kufu z Českého Těšína (21:14, 21:16), Savina z Benátek (21:9, 21:13) a ve finále jasně přehrál i Hubáčka z pražského Meteoru (21:8, 21:11).

Obdobně se Beranovi dařilo i ve čtyřhře a mixu. V deblu s budějovickým Lapáčkem v jihočeském finále porazili (21:12, 21:15) pár Hubáček a Jindra (Sokol ČB). O vítězství ve smíšené čtyřhře musel Beran s Krpatovovou z Pardubice již více zabojovat. Přesností a taktickou předvídavostí se jim však povedlo udolat klimkovickou dvojici Lapáček a Švábíková ve třech sadách (13:21, 21:18, 21:18).

I krumlovští žáci na turnaji bojovali. Zadařilo se jim zejména ve čtyřhře chlapců, kde Marek Jakeš s Nicolou Sivigliou dosáhli až na bronz. Ve dvouhrách však shodně padli ve druhých kolech, a to Jakeš s Lapáčkem (9:21, 11:21) a Siviglia s Beranem. Dívky, jak ve dvouhrách, tak i ve čtyřhře se dostaly až před brány semifinále, kde pak většinou po bojovných třísetových zápasech duely ztratily. Markovcová prohrála se Srncovou ze Židlochovic (18:21, 23:21, 8:21) a Jakešová s Ausbergerovou z Proseka (21:18, 13:21, 13:21) – a obsadily pěkná 5. místa.

Ve čtyřhře to bylo pro dvojici Jakešová a Markovcová také 5. místo za postup do osmifinále, kde pak podlehly po slušném výkonu pozdějším vítězkám Švábíkové s Járovou (18:21, 18:21).

Smíšené čtyřhry zatím nejsou silnou zbraní Krumlovských, a tak páry sourozenců Jakešových a Siviglii s Markovcovou skončily shodně na 9. místech.

Umístění hráčů a hráček z našeho okresu na GP U15 v Mostu – dvouhra chlapci: 1. Beran (Křemže), 9. N. Siviglia, Jakeš (oba SKB ČK), dvouhra dívky: 5. Markovcová, Jakešová (obě SKB ČK), čtyřhra chlapci: 1. Beran / Lapáček (Křemže / Sokol ČB), 3. N. Siviglia / Jakeš, čtyřhra dívky: 5. Markovcová / Jakešová, smíšená čtyřhra: 1. Beran / Krpatová (Křemže / Pardubice), 9. N. Siviglia / Markovcová, Jakeš / Jakešová, Jindra / Srncová (SKB ČK / Židlochovice).

Jiří Frendl