BRONZOVÝ SINGL

Do dvouhry byla Matoušková díky svému žebříčkovému postavení nasazená jako číslo 5, takže automaticky postoupila do druhého kola. Tam se utkala s Natálii Štěříkovou z Jiskry Nejdek. Křemežské hráčce se nejprve nedařilo, ale postupně se rozehrála a zápas zvládla ve třech dramatických sadách (14:21, 21:17, 21:16).

Ve čtvrtfinále hrála Matoušková proti Petře Janošové z pražského Hamru. Do zápasu tentokrát nastoupila dobře a v prvním setu zvítězila hladce 21:12. Ke konci druhého setu se ale soupeřka zvedla, křemežská naděje udělala několik chyb a set skončil velmi těsnou prohrou 21:23. Šlo se tedy do třetího rozhodujícího setu, pro který Matouškové zbylo více sil a vyhrála poměrem 21:14.

V semifinále však již bojovný výkon hráčky z Podkletí nestačil na skvěle hrající Nelu Němcovou z Orlové. Na konci druhého setu sice Matoušková vykřesala jiskřičku naděje na zvrat, vedla a vypadalo to, že dojde na třetí set. Němcová ale na rozdíl od naší hráčky zbytečně nekazila a jistou hrou zaslouženě zvítězila ve dvou sadách (14:21, 17:21). Matoušková se přesto mohla radovat ze skvělého třetího místa a bronzové medaile!

ZLATÁ ČTYŘHRA

Čtyřhru hrála Matoušková s Lucií Krpatovou z Pardubice. Obě juniorky spolu hrály poprvé, ale rychle se dokázaly sehrát a na kurtu se dobře doplňovaly.

Pár s naší hráčkou byl nasazený jako turnajová dvojka a postoupil tak přímo do druhého kola. Tam se do cesty postavily Iva Foukalová a Soňa Hořínková z libereckého Vesce, se kterými si Matoušková s Krpatovou poradily velmi hladce ve dvou setech (21:10, 21:13) a postoupily do semifinále.

V boji o postup do finále se utkaly s Rozalií Bártovou a Kateřinou Valentovou z Pardubic. Předváděly útočnou hru bez častých chyb a zvítězily opět ve dvou sadách (21:17, 21:18).

Ve finále narazil pár s naší hráčkou na přemožitelku Matouškové z dvouhry Nelu Němcovou, která spojila síly s vítězkou singlu Kateřinou Mikelovou z pražského Meteoru. K vidění byl pěkný badminton a vyrovnaná partie, kterou Matoušková s Krpatovou po boji dotáhly do vítězného konce ve dvou setech (21:18, 23:21). Matoušková tedy Němcové vrátila porážku ze singlového semifinále a po zásluze si na krk pověsila k bronzové medaili z dvouhry ještě zlato za dívčí čtyřhru!

NEJLEPŠÍ POZVÁNKA

Výkony Zuzany Matouškové a její aktuální formu kvituje i kapitán křemežského prvoligového družstva dospělých Michal Koudelka:
„Skvělé! Nás velmi těší, že se Zuzka dostává do životní formy, když udělala obrovský skok ve svém útočném pojetí hry. Badminton, jaký produkuje dnes, je nesrovnatelný s tím, který předváděla před rokem,“ vyzdvihuje kapitán a dodává: „Zuzku můžete vidět už za necelé dva týdny v budějovické Sokolovně, kde bude velkou oporou našeho áčka dospělých v ligovém finále. Přijďte se podívat, Zuzka i my ostatní vás všechny budeme potřebovat!“ zve fandy na 18. března do krajské metropole Michal Koudelka.

Petr Pirtyák, Karel Vosika