Na turnaji startovaly Hana Milisová a Štěpánka Vazačová z SKB Český Krumlov. A zejména prvně jmenovaná Milisová opět potvrdila, že stále drží vysokou výkonnost, když si ze severu republiky přivezla domů dvě prvenství a jedno páté místo.

Do finále prestižní dvouhry se Hana Milisová probojovala postupně přes Krejčovou ze Sokola Svatá (21:13, 21:13), mosteckou Koldovou (21:17, 21:13) a v semifinále přes Koukalovou (21:16, 21:12). Těžký boj o prvenství pak svedla se svou deblovou partnerkou Eliškou Maixnerovou z Astry Praha. Ve finále po těsné výhře prvního setu (25:23) a jasném druhém (21:10) nakonec triumfovala opět bez ztráty jediné sady.

I Štěpánka Vazačová si ve dvouhře dobře zahrála, když v prvním kole s přehledem porazila Krauzovou z Českého Těšína (21:6, 21:3). Další soupeřkou byla nasazená jednička Vacková z Králova Dvora, které podlehla ve dvou setech (10:21, 13:21) – a obsadila i tak jistě pěkné 9. místo.

Čtyřhra žen patří u Milisové k parádním disciplínám a v deblu vybojovala tato zkušená krumlovská hráčka již řadu úspěchů, včetně mistrovských titulů. Vzhledem ke své technické vybavenosti a velké zápasové zkušenosti je jí skoro jedno, se kterou partnerkou hraje. Poslední dobou je to mladá, ale již také zkušená Eliška Maixnerová z pražské Astry, se kterou již také několik turnajů vyhrály. I tentokrát obě potvrdily své kvality a na libereckém turnaji nenašly soupeře.

Jako nasazený druhý pár měly v prvním kole volný los a pak ve druhém porazily Denisu Šikalovou se Štěpánkovou Vazačovou (Benátky / SKB ČK) ve dvou sadách (21:17, 21:12). Posledně jmenované před tím přešly přes pár Hlavatá a Synková (Vesec / J. Hradec) po výhře 21:16 a 21:13. Následně vítězná dvojice Milisová a Maixnerová po vyrovnané hře vyřadila v semifinále Koldovou s Ondráškovou z Mostu (21:16, 26:24). Ve finále je poté čekala dvojice nasazená jako číslo jedna, a to sestry Lucie a Petra Pilařovy z Ústí nad Labem. Favoritky uhrály první set (21:15), ale pak již vzala hru do svých rukou zkušená Milisová a s bojovnicí Maixnerovou nejprve vydolovaly ve svůj prospěch druhý set (21:19) a následně ve třetí sadě již soustředěnou hrou dominovaly (21:13) – a bylo tu další zlato pro krumlovské barvy.

Ve smíšené čtyřhře se Haně Milisové se Stanislavem Kohoutkem (odchovanec SKB a nyní Brno-Jehnice) nepodařilo naplnit nasazení turnajové jedničky, když v zápase o semifinále podlehli páru Kurz a L. Pilařová (18:21, 15:21) – a zůstali na 5. místě. Shodné umístění v mixu vybojovala také Štěpánka Vazačová, která s partnerem Ivem Stoklasou z pražského Meteoru postoupila do čtvrtfinále. Tam však podlehli pozdějšímu vítěznému páru Šelong a Šikalová (Orlová / Astra Praha) hladce 12:21 a 8:21.

Celkově byl Memoriál Petra Sima opět pro naše barvy velmi úspěšný. Kromě bodů do celostátního žebříčku přinesl do sbírky i dvě ceněná první místa, která na kláních této nejvyšší domácí kategorie nepřichází vždycky.

Konečné umístění hráček SKB Č. Krumlov při turnaji GP A – Memoriálu Petra Sima v Liberci:

Dvouhra: 1. Hana Milisová, 9. Štěpánka Vazačová.

Čtyřhra: 1. Hana Milisová / Eliška Maixnerová (SKB ČK / TJ Astra ZMZ Praha), 5. Štěpánka Vazačová / Denisa Šikalová (SKB ČK / BK 73 Deltacar spedition Benátky nad Jizerou).

Smíšená čtyřhra: 5. Hana Milisová / Stanislav Kohoutek (SKB ČK / TJ Sokol Veselý Brno-Jehnice), Štěpánka Vazačová / Ivo Stoklasa (SKB ČK / Sokol Radotín Meteor Praha).

Jiří Frendl