V 18. minutě utekly hostující hráčky podruhé v zápase o dva góly.

Písek snížil, jenomže v 21. minutě mohl znovu prohrávat dvoubrankovým rozdílem. Brankářka Kristýna Neubergová však vytasila skvělý zákrok a následně střelou přes celé hřiště trefila opuštěnou svatyni soupeře.

Že nastartovala obrat, si ani neuvědomovala. „Vůbec nevím, jaký byl v tu chvíli stav. Já na skóre nekoukám, protože bych byla pod ještě větším tlakem,“ překvapila Neubergová po utkání.
Písecká brankářka prokázala opravdový přehled. „Dost mi pomáhají spoluhráčky, které mě informují, když má soupeř gólmanku pryč z brány,“ dodává.

Na play out a speciálně na Veselí se házenkářky Písku bez ohledu na poslední zápas, který je čeká ve Zlíně, připravily výborně. „Trénovaly jsme s mnohem větším nasazením, protože u nás vše vychází právě z tréninku. Záchraně jsme podřídily vše, to byl náš hlavní cíl. V zápasech to pak bylo znát,“ prozradila gólmanka recept na úspěch.

Ve skupině o udržení Písek Veselí dvakrát porazil, v základní části ale měly jasně navrch Moravanky. „Nevím, možná jsme v té době ještě nebyly sehrané. Nějakou dobu nám trvalo, než jsme se daly dohromady. Nyní už jsme si ale na sebe zvykly a v play out se to projevilo,“ říká Kristýna Neubergová.

Před sezonou přišla na jih Čech z pražské Slavie a u Otavy je maximálně spokojená. „Poprvé jsem dostala šanci pravidelně nastupovat v interlize. Pro mě je to výborná zkušenost a v Písku bych určitě ráda pokračovala,“ považuje Neubergová sezonu za přínosnou.

Pochvaluje si také spolupráci se svou parťačkou mezi třemi tyčemi Lucií Preslovou. „Lucka je výborná a skvěle mi kryla záda. Hodně si rozumíme na hřišti i mimo házenou,“ našla Kristýna Neubergová na jihu Čech kamarádku.