Porovnat aktuální výkonnost se rozhodlo jedenáct dívek a osm chlapců z klubů Sokol TK Kaplice a LTC Český Krumlov. Bohužel, žádný z dalších okresních klubů se nerozhodl poslat do přeborů své zástupce.

„Věříme, že se zájem o tyto nejnižší přebornické turnaje, které měly před lety tradici, znovu projeví i u dalších klubů z regionu. Máme zde šikovné hráče, kteří si před oblastními přebory takto mohou ověřit stávající výkonnost,“ řekl manažer pořádajícího českokrumlovského klubu LTC Jan Bohdal.

Právě Krumlovští se společně s kaplickými tenisty rozhodli pozvednout okresní turnaje.

„I trenéři si na turnaji ověřili, jak jsou na tom jejich svěřenci. Mnohdy se stalo, že se na kurtu do přímé konfrontace dostali hráči, kteří se pravidelně nepotkají ani na klubových trénincích,“ doplnil Bohdal.

Přeborníky mezi dorostenci se ve dvouhře stal Martin Minárik. Turnaj ve čtyřhře se bohužel kvůli zdravotní skreči jednoho z hráčů již nekonal.

Mezi děvčaty zvítězily ve čtyřhře Barbora Dvořáková s Eliškou Šejnohovou, aby pak obě změřily síly ve vzájemném souboji o prvenství v singlu. Přebornicí se stala Eliška Šejnohová.

Jan Bohdal, Karel Vosika