Turnaje se zúčastnily čtyři stovky závodníků z padesáti klubů celé České republiky, pro které to byla zároveň poslední možnost nominovat se na blížící se Mistrovství ČR, jež se uskuteční v prosinci v Ostravě.

A pohárová derniéra přinesla další velký úspěch mladým závodníkům českokrumlovského oddílu Karate Panthers, kteří v Hodoníně vybojovali celkem rovnou desítku cenných kovů. Dvanáct Panterů si tím vybojovalo nominaci na prosincový šampionát.

Výsledky Panterů: Eliška Václavíková – 1. místo kumite, 3. místo kata tým, Matěj Korytar – 1. kumite, Martin Kutlák – 2. kumite, Jaroslav Šebesta – 2. kumite, Nela Kordíková – 2. kumite, Nikola Pešádiková – 2. kumite, 3. kata tým, Matyáš Jurík – 3. kumite, Karolína Martínková – 3. kata tým.

„V Hodoníně se nám opravdu dařilo. Mám z našich závodníků velkou radost, a to i z těch, kteří na medaile nedosáhli, protože všichni podali velmi dobrý výkon. Konkurence na tomto turnaji byla opravdu velká. Krásný výkon podal Matěj Korytar, když v semifinále porazil soupeře před limitem a postoupil do finále, kde porazil oddílového kolegu Martina Kutláka. Dále pochválím Elišku Václavíkovou a Nikolu Pešádikovou, jejichž zásluhou jsme měli i druhé klubové finále. Pro Nelu Kordíkovou byl tento turnaj první velkou soutěží a hned vybojovala stříbro, když prohrála až ve finále na praporky. Ještě jednou tedy moc děkuji všem závodníkům za skvělé výkony a také rodičům za podporu," vzkazuje českokrumlovský trenér Marek Hullman.

Marek Hullman, Karel Vosika