Začátek byl jako z říše snů. Z jindřichohradeckých basketbalistů sálala energie, stříleli jeden koš za druhým a hráči Děčína nestačili. „Lvi letos hrají velmi pěkný basketbal a zvlášť v domácí hale se jim hraje dobře. To se ukázalo i v první čtvrtce, kdy měli neuvěřitelné procento úspěšnosti střelby z pole," uznal kvality Jindřichova Hradce hostující trenér Pavel Budínský.
Jihočeši odehráli prvních deset minut opravdu vynikajícím způsobem a úvodní část hry vyhráli 3O:16. „Do úvodu zápasu jsme zřejmě vložili až příliš hodně energie. Padalo nám tam všechno a těžko jsme mohli předpokládat, že nám to vydrží po celý zápas," pravil domácí kouč Karel Forejt.
Také ve druhé části utkání předváděli Lvi velmi dobrý basketbal a diváci se bavili. Jenomže podstatně přidal i Děčín a najednou byl Jindřichovu Hradci více než vyrovnaným soupeřem. Severočeši postupně ukrajovali z domácího náskoku a těsně před půlí snížili na rozdíl čtyř bodů.
Zároveň se zazněním klaksonu se ale husarský kousek povedl Jiřímu Šoulovi, když se trefil téměř z půlky hřiště a do kabin šly oba týmy za stavu 48:41. „Hráči takové střely pochopitelně při tréninku zkouší, ale je to spíš náhoda, když to vyjde," říká trenér Lvů.
Koš do šatny měl Lvům vrátit do žil novou energii, to se ale nestalo a ve třetí čtvrtce nastal velký obrat.
Jindřichovu Hradci přestalo přát štěstí v zakončení a Děčín se naopak střelecky chytl. „V první čtvrtině jsme si počínali agresivně v obraně, z toho pramenilo hodně získaných míčů a dařila se nám i střelba. Bohužel v dalším průběhu utkání jsme v obraně polevili, což se projevilo i v útoku," zhodnotil průběh hry domácí rozehrávač Daniel Hejda, který šel na poslední vteřiny třetí části hry na hřiště místo Brookse. „Šel jsem tam s úkolem ubránit útok Děčína a neinkasovat," vysvětlil Hejda.
Úkol splnil, Lions skutečně neinkasovali, to už však prohrávali 60:61.
I závěrečná čtvrtina patřila favorizovanému Děčínu a ten si od Vajgaru odvezl výhru 74:83. „Myslím, že jsem udělal chybu, že jsem nerozehrál víc hráčů. Děčín měl v širší rotaci víc sil a kdybych nechal hráče z lavičky víc hrát, výsledek by byl možná lepší," sypal si popel na hlavu kouč Forejt.
Hosté byli za nelehkou výhru v Jindřichově Hradci šťastní. „Trenér nás i za nepříznivého stavu tlačil k tomu, abychom nepolevovali a hráli naplno celých čtyřicet minut. To nám dodávalo potřebný impuls a díky tomu jsme dokázali zápas otočit," poděkoval svému trenérovi děčínský Pavel Houška.