"Všechno důležité se odehrávalo ve sportovním městském areálu na kurtech plážového volejbalu v Písku," rekapituluje velmi vydařený kemp jeho organizátorka a ředitelka Dita Šimůnková. V týdnu od 12. do 16. července se na písečných kurtech pohybovaly děti od 8 do 15 let. "K dopolednímu a odpolednímu tréninku se děti mohly věnovat i výuce angličtiny a plavaly v bazénech na plovárně U svatého Václava."

Zleva jsou Lucie Soukupová, za společnost Wilson Libor Chwistek, za Moneta Money Bank Vladimír Marek, předseda JTS Miloslav Hlaváček, trenér Dominika Mojžíše Jiří Linha a senátor Tomáš Fiala.
Tenisové Kanáří naděje za rok 2020: Lucie Soukupová a Dominik Mojžíš

Písečtí dobře vědí, že nejlepší mužský volejbal se v ČR hraje v Č. Budějovicích, také proto se pečlivou prací s dětmi snaží vychovat pro Jihostroj hráčské podhoubí. A v Písku vyrůstají i velice šikovné volejbalistky. I ty se rády dozvědí něco nového ze světa volejbalu v mužském provedení. "Ve čtvrtečním dopoledni kemp navštívili hráči Jihostroje," přibližuje Dita Šimůnková příjezd kapitána Radka Macha, libera Martina Kryštofa a smečaře Daniela Šulisty. "Odpovídali na otázky, rozdali spoustu podpisů a malých dárků, vedli trénink, kde dětem předvedli správnou techniku úderů…" Zmiňované trio má i reprezentační zkušenosti, a tak se návštěva v Písku proměnila ve speciální volejbalový program. ,,Mám velikou radost, že kluci přijeli. Děti si připravily perfektní otázky, takže jsme se o hráčích Jihostroje hodně dozvěděli." O čem šla řeč? O kariéře, o cestování po celém světě a o všem, co k profesionálnímu volejbalu patř. "Chceme děti přilákat na písek, znovu chceme obnovit tréninky volejbalu pro mládež a vrátit volejbalu tradici a úroveň, která tady vždy byla“ říká organizátorka kempu Dita Šimůnková. "Poděkování patří i Tomáši Kratochvílovi," vzkazuje předsedovi jihočeského KVS. "Poděkování mu patří za zprostředkování finanční podpory pro kemp, poděkování si zaslouží i sponzoři a také Lenka Králová, která přispěla nemalou částkou a všichni instruktoři, kteří svým individuálním přístupem udělali maximum při vedení svých skupin," uvedla Šimůnková, která nezapomněla ani na poděkování rodičům a dětem. "Doufám, že se jim líbilo a že se zase setkáme příští rok."