V tělocvičně křemežské školy pořádali badmintonisté místní TJ Sokol již dvaatřicátý ročník tradičního turnaje neregistrovaných.
Tento turnaj pyšnící se letitou tradicí se vrátil do termínového kalendáře po roční odmlce, aby navázal na předchozí ročníky, a to trochu s nejistotou, zda na něj příznivci hry s opeřeným míčkem nezanevřeli.

Nestalo se tak a na kurtech se setkala sice trochu méně početná skupina jak místních příznivců badmintonu, tak tradičních účastníků z Horní Plané, či noví zájemci z Českých Budějovic nebo z Českého Krumlova. A přišli opravdu dobří „hobby" hráči, kteří po celou dobu turnaje předváděli kvalitní hru, která si chvílemi vysloužila i potlesk přihlížejících diváků. Oživením byla i účast hráče s francouzskými kořeny. V Křemži jsou sice zvyklí na účast zahraničních hráčů při svých akcích, ale měkká čeština s francouzským přízvukem byla na jejich kurtech ke slyšení vůbec poprvé.

Celý turnaj byl ve znamení bojovných zápasů, k vidění byla řada výborných badmintonových úderů, ale i plno ne zcela obvyklých fines, které jistě budou inspirací pro tréninky místních badmintonových nadějí. Kromě sedmi mužů se zúčastnily i dvě hodně dobré badmintonistky, které poté co sehrály svůj zápas o „královnu" turnaje, tak se pak bez obav pustily i do souboje s mužskou částí startovního pole – a rozhodně se mezi muži neztratily, když zvítězily v nejednom setu. Obdiv si zasloužil i nezdolnou energií nabitý doyen turnaje, tradiční hornoplánský účastník Jiří Vrchota. Pochvalu za bojovnou ale velmi korektní hru, někdy až na pokraji sebeobětování, si ovšem zaslouží všichni zúčastnění hráči.

Vyvrcholením pak bylo finálové utkání, ve kterém se ve vyrovnaném souboji utkali mnohonásobný domácí vítěz Miloš Veselý s krumlovským Tomášem Dolanským. Cena pro vítěze nakonec putovala do okresního města.

Výsledky – pořadí soutěže žen: 1. Renata Divišová (České Žleby), 2. Míla Dolanská (Č. Krumlov), pořadí soutěže mix: 1. Tomáš Dolanský (Č. Krumlov), 2. Miloš Veselý (Křemže), 3. Luboš Kočvara (Č. Budějovice), 4. Pierre Novotný (Č. Budějovice), 5. Pavel Klinkl (Krásetín), 6. Jiří Vrchota (H. Planá), 7. Renata Divišová (České Žleby), 8. Jiří Reitinger (Křemže), 9. Míla Dolanská (Č. Krumlov).

Poděkování patří domácím pořadatelům z řad domácího oddílu, a to Zuzaně Matouškové a Petru Pirtyákovi.

Václav Koudelka