V sobotu zajíždí Jihočeši do Plzně, kde budou bojovat na půdě BA Plzeň. V neděli se pak poprvé v nové sezoně představí na domácích kurtech. Hodinu po poledni hráči SKB přivítají tým BK 1973 Deltacar Benátky nad Jizerou, který je největším favoritem na celkové prvenství v extralize.

Krumlovský tým doznal v této sezoně zásadních změn, když tým opustili a za studiem odešli odchovankyně Sabina Milová a také Ondřej Král z Mostu, který na jihu dva roky žil, studoval na gymnáziu a připravoval se v krumlovském klubu.

V letošní sezoně za tým SKB hrají odchovanci Hana Milisová, Jaromír Janáček a Tomáš Švejda. Tým posílili tři zahraniční hráči, a to Patrick Bjerregaard (Odense, Dánsko), Mads Emil Kristensen (Aalborg, Dánsko) a Saili Deepak Rane (Indie).

„Přijďte nás v neděli povzbudit a nenechte si ujít příležitost vidět opravdu parádní badminton,“ zve krumlovský kouč Radek Votava a dodává: „Na našich kurtech uvidíte pohromadě reprezentanty Dánska, Slovenska, Polska, Moldavska, Ruska či Indie a také dospělé i juniorské reprezentanty České republiky.“

Na utkání krumlovského SKB s benáteckým Deltacarem, které začne v neděli ve 13 hodin, je vstup zdarma. V prostorách sportovní haly bude otevřeno občerstvení.

Pořadí extraligy po 1. kole: 1. BK 1973 Deltacar Benátky nad Jizerou 8 bodů, 2. Sokol Meteor Praha Radotín 7 bodů, 3. – 5. Badminton FSpS MU 5 bodů (zápasy 9:7), SK Stavos Brno Slatina 5 bodů (9:9, sety 21:18), SKB Č. KRUMLOV 5 bodů (9:9, sety 19:21), 6. TJ Sokol Klimkovice 4 body, 7. – 8. TJ Montas Hradec Králové 3 body (zápasy 6:11), BA Plzeň 3 body (zápasy 5:12).

Radek Votava, Karel Vosika