V posledním turnaji Junior Cupu vybojovali mladí hráči českokrumlovského klubu SKB hned několik předních umístění. Nejvíce se ovšem dařilo Elišce Mikešové, která v silné konkurenci jedenácti hráček obsadila druhé místo.

Pěkné umístění získali i mladí hráči Sokola Křemže, nejlepším bylo třetí místo Kláry Pavlišové.

Ilustrační foto
Kam o víkendu na Krumlovsku za sportem



Umístění nadějí z Krumlovska na Junior Cupu 2018 – mladší chlapci: 5. Josef Fošum, 9. Vojtěch Kodat, 13. Marek Pavliš (všichni Křemže), mladší dívky: 2. Eliška Mikešová (SKB ČK), 3. Klára Pavlišová (Křemže).

Elišku Mikešovou doprovázel v roli kouče její otec, který radonický turnaj ohodnotil takto: „Tradiční turnaj, který si zapsal již pátý ročník, vždy přiláká velké množství dětí a nejinak tomu bylo i nyní. Eliška měla konkurenci jedenácti soupeřek. Na celkovou vítězku Annu Dvořákovou, která je o dvě hlavy větší, nestačila, ale odehrála proti ní velice dobrý zápas plný chytrých úderů a vybojovaných výměn. Rozhodující byl zápas v pátém kole proti Kláře Pavlišové z Křemže, který Eliška vyhrála. Opět to ale bylo velice vyrovnané a Eliška se prosadila aktivnější hrou. Před šestým kolem věděla, že stačí remíza, aby byla druhá. Podle toho se hrál první set, který těsně prohrála. Ve druhém ale nedala soupeřce šanci a z výhry měla velkou radost. Po sobotní výhře doma v Krumlově na přípravách byla Eliška moc ráda, že to zvládla a v Praze dokázala vybojovat druhé místo.“

Jiří Frendl