Větřínští se museli obejít bez dlouhodobě zraněného gólmana Štefana Beránka a také bez špílmachra Rudolfa Weinharda, jenž po odstoupení kouče Šilhána poprvé usedl na lavičku v roli tentokrát nehrajícího kouče – a z premiéry bral tři body.

7. kolo: Bombarďáci Větřní – Novabrik Polička 0:1 (0:0). Favorizovaní hosté byli kombinačně lepší, ale domácí naděje udržel mladý gólman Šilhán, který v závěru půle zneškodnil tutovku soupeře. Na druhé straně měl dobrou šanci Gutheis, ale ztroskotal na výborném brankáři Slaném.

Ve druhé půli domácí srovnali hru, ale paradoxně inkasovali, když se ve 26. minutě přes Slámu až do gólové koncovky prodral agilní Mužík. Domácí hráč se navíc v souboji zranil a do dalšího průběhu již nezasáhl. Bombarďáci sahali po cenném bodu, ale lob Tůmy skončil na tyči – a z vydřené těsné výhry se radoval favorit.

8. kolo: Bombarďáci Větřní – Amor Vyškov 4:1 (2:0). Do druhého utkání nastoupil v domácí svatyni brankář Říha. Větřínští začali aktivně a díky důraznému Gutheisovi se radovali už v 5. minutě. Tentýž domácí hráč pak po rychlé kombinaci přidal ve 12. minutě uklidňující druhý zásah.

A když pak Gutheis minutu po obrátce ztrestal chybu vyškovského brankáře technickou ranou z půlky hřiště do opuštěné klece, bylo prakticky rozhodnuto. Hosté ještě šest minut před koncem vykřesali jiskřičku naděje gólem Ševčíka, ale pohotová teč kapitána Caise po střele Ohnsorga v poslední minutě už jen zpečetila první výhru Bombarďáků v této sezoně.

Sestava Větřní: Šilhán ml. (2. zápas Říha) – Cais, Tůma, Gutheis, Pícha, Svoboda, Dychtl, Soukup, Ohnsorg.
„S mistrem jsme sehráli dobrý zápas a hodně ho potrápili. Klidně z toho mohla být i remíza. Škoda, protože šance na vyrovnání tam byly,“ posteskl si vedoucí týmu Bombarďáků Karel Klabouch a k druhému zápasu dodal: „Utekli jsme hrobníkovi z lopaty a výhrou nad Vyškovem se vrátili do hry. Mít v půlce základní části jen dva body, to by bylo už hodně špatné. Tahounem byl třígólový Gutheis, který byl jasně nejlepší na hřišti.“

DVAKRÁT DO PRAHY

Bombarďáci sice s pětibodovým ziskem nevylepšili poslední deváté místo v průběžné tabulce, ale do druhé půle základní části jdou přece jen s větší nadějí na případnou účast v play off.

Do konce roku sehrají Větřínští ještě dva turnaje v Praze. Již tuto sobotu je v Radotíně čekají duely s aktuálně prvním Chemcomexem a průběžně sedmou Adrií Kladno. V sobotu 15. prosince se tamtéž utkají s Moravskou Třebovou a Spartou

„Hodně důležitý bude zápas s Kladnem, na které teď ztrácíme tři body. Kvůli nataženým vazům v kotníku sice vypadne Sláma, ale už by měl být po nemoci v pořádku Weinhard,“ hledí už k nadcházejícímu víkendu Karel Klabouch.