Program v táborském areálu Komora začne v 16.30, kdy začíná závod škol, hlavní závod pak startuje přesně o hodinu později, tedy v 17.30.

V prvním dubnovém závodě se cyklisté museli vyrovnávat s velmi chladným a deštivým počasím. S danými podmínkami se nejlépe vyrovnal Vojtěch Hačecký z Elkov Author cycling team, který úvodní podnik vyhrál.

Výborný závod zajel také domácí debutant Štěpán Schubert, jenž skončil pátý. „Jelikož jedu takový závod vůbec poprvé, nevěděl jsem, co od toho můžu očekávat. Nakonec jsem si ale zajezdil suprově. Jenom mě dost štve, že jsem nezachytil únik zhruba v polovině závodu,“ hodnotí svoji premiéru mladý cyklista ČEZ CT Tábor.

Pátý nejlepší muž z prvního závodu nebude na startovní čáře chybět ani dnes. Počasí posledních dnů slibuje cyklistům mnohem příznivější podmínky, než tomu bylo v prvním závodě.

Ne tak Štěpánu Schubertovi. „Momentálně mě trochu trápí zdravotní problémy. Jsem totiž silný alergik a právě teď je hlavní pylová sezona, takže s tím nyní bojuji,“ pokrčí rameny.

Krásné jarní počasí si tedy táborský jezdec moc neužívá, dnešní druhý závod Táborských okruhů si ale uniknout nenechá. „Pozitivní je rozhodně to, že se cítím lépe než v minulých letech a můžu naplno trénovat,“ dodává Schubert.

Na dnešní druhý díl se táborský jezdec připravoval svědomitě a věří, že spokojený bude i tentokrát. „Uvidíme, chtěl bych minimálně zopakovat výkon z minulého závodu, případně ještě vylepšit,“ přeje si domácí cyklista.

Ne zrovna příjemnou novinkou letošního ročníku je vynucené zkrácení okruhu v areálu Komora, neboť v jednom místě se vyboulil asfalt a na inkriminovaném místě probíhá rekonstrukce. „Závod je nyní určitě rychlejší, protože ta opravovaná zatáčka byla dost ostrá a muselo se hodně brzdit. Teď se tam může víc šlapat,“ říká Štěpán Schubert.

Aktuální pořadí Táborských okruhů: 1. V. Hačecký (Elkov Author) 20 bodů, 2. M. Boubal (CK Příbram) 16, 3. J. Nesveda (Sparta Praha) 13, 4. T. Okrouhlický (Topforex-Lapierre) 10, 5. Š. Schubert (ČEZ Tábor) 7.