Pod vedením trenéra Radka Votavy na svůj vesměs první celostátní střet s kategorií U15 (starší žáci) vyrazili Michaela Štronerová, Linda Šmikmátorová, Adam Tancer, Jan Oros, Adam Marťán, Jan Perník, Robin Tancer a Tomáš Švejda.

Posledně jmenovaný Tomáš Švejda byl na turnaji jako nasazené číslo 1 ve dvouhře a v mixu společně s Kateřinou Zuzákovou z Benátek jedním z favoritů turnaje. Tuto roli se mu podařilo do značné míry potvrdit, když ve dvouhře skončil nakonec druhý a ve smíšené čtyřhře třetí. Tak trochu osudovým soupeřem Švejdy se na mosteckém turnaji stal Václav Palán z pražského Proseka, se kterým Tomáš v obou disciplínách prohrál. Druhé a třetí místo jsou určitě pěkným výsledkem, nicméně Švejdův potenciál je určitě vyšší, a tak hořkost z porážek těsně pod vrcholem přece jen zůstává.

Čtyřhru si po boku krumlovské žákovské jedničky zahrál Robin Tancer a s dvojicí Ehm / Janoušek (Pardubice) bojovali Krumlovští ve třech setech. Byl to těžký zápas a pro oba vzhledem k Robinově věku (až na podzim mu bude teprve deset let) i velká zkušenost.

Jan Oros, Jan Perník, Adam Tancer, Adam Marťán ani Robin Tancer ve dvouhrách při svých úvodních zápasech v prvním kole neuspěli. Není to ale žádná tragédie, protože proti věkově starším soupeřům měli za úkol sbírat především zkušenosti. Nejblíže postupu do druhého kola měl Jan Oros, který v těsné koncovce svého zápasu nestačil na olomouckého Martina Chumchala 22:24 ve třetím setu. Štěstí se na něj usmálo pro změnu v zápase o umístění, když nad klubovým spoluhráčem Adamem Tancerem vyhrál, ve třetím setu tentokrát 26:24. Stejně jako jeho starší bratr Adam, ani Robin Tancer, ani Jan Perník a Adam Marťán své zápasy o umístění nevyhráli. Týž osud potkal i naši jedinou zástupkyni v dívčí dvouhře, Lindu Šmikmátorovou.

Ani ve smíšených čtyřhrách se jmenované šestici nedařilo o moc lépe. Nicméně ve čtyřhrách chlapců a dívek už byly výkony párů A. Tancer / Marťán, Šmikmátorová / Štronerová a Perník / Oros o poznání lepší. Jistější herní projev, vyrovnanější výměny, více získaných bodů nabídly trenéru Votavovi na své svěřence mnohem příjemnější pohled. Adamové Marťán s Tancerem dokonce po výhře nad párem Pavlíček / Vraštiak (Benátky) postoupili do druhého kola.

Stejně se vedlo i oběma dívkám, Šmikmátorové se Štronerovou, které svou první čtyřhru vyhrály a postoupily do čtvrtfinále. Takový výsledek je však od finálových zápasů ještě daleko, a tak čeká mladé krumlovské badmintonisty v příštích týdnech a měsících ještě hodně práce.

Tomáši Švejdovi gratulujeme k vybojovaným medailím a všem děkujeme za vzorné reprezentování našeho klubu!

Pavel Florián