Pořadatelé z krumlovského klubu SKB v soutěži družstev proti sobě postavili týmy tak, aby všichni startující sehráli během prvního turnajového dne turnaj každý s každým. Hrálo se tedy sedm kol při zápasech na dva vítězné sety do 21 bodů. Vyplynul z toho tedy velmi náročný program pro mladé hráče, který se nikde jinde v Česku nehraje a tento turnaj je jediná konfrontace nejlepších hráčů nejmladší kategorie do 11 let v soutěži družstev.

SOUTĚŽ DRUŽSTEV

Jihočeši postavili do turnaje družstev výběr z celé oblasti ve složení: Jakub Bouberle (Vodňany), Marek Pavliš (Křemže), Tobiáš Zubr (Sokol Č. Budějovice), Barbora Bouberlová (Vodňany), Stela Reitingerová (Křemže) a Barbora Kubáková (Sokol Č. Budějovice).

Druhým celkem z jihu Čech bylo družstvo domácího SKB Č. Krumlov ve složení: Petr Jurný, David Šváb, Dennis Pražák, Eliška Mikešová, Eva Fišerová a Bára Krištofová.

Obě družstva se své úlohy zhostila velmi dobře, když výběr Jihočechů vybojoval skvělé stříbrné medaile a domácí tým se ozdobil velmi krásným a hlavně nečekaným čtvrtým místem. Palmu vítězství si tentokrát odvezl výběr Prahy.

Konečné pořadí týmové soutěže: 1. výběr Praha, 2. výběr Jižní Čechy, 3. výběr Severní Čechy, 4. SKB Český Krumlov, 5. výběr Jižní Morava, 6. Sokol Klimkovice, 7. výběr Západní Čechy.

SOUTĚŽ JEDNOTLIVCŮ

Nedělní turnaj jednotlivců měl několik velkých favoritů, včetně Jihočechů.

Nejvíce se spoléhalo na vodňanského Jakuba Bouberleho, který měl čáku na vítězství. Skončil však těsně třetí a před ním byli dva chlapci z jihomoravského výběru.

Podobné to bylo i mezi děvčaty, kde se čekalo, že o výhru se poperou Stela Reitingerová s Barborou Bouberlovou. Sport je ale vrtošivý, a tak zvítězila nakonec Barbora Bursová z Prahy a na stříbro překvapivě dosáhla domácí krumlovská naděje Eva Fišerová.

Medailisté ze soutěže jednotlivců a umístění hráčů z našeho okresu:

Dívky: 1. Barbora Bursová (Meteor Praha), 2. Eva Fišerová (SKB ČK), 3. Barbora Bouberlová (Vodňany), 4. Stela Reitingerová (Křemže), Eliška Mikešová, 18. Denisa Půlpánová, 21. Bára Krištofová (všechny SKB ČK).

Chlapci: 1. Michal Havlíček (Brno), 2. Roman Phu (Brno), 3. Jakub Bouberle (Vodňany), 4. Petr Jurný, 19. David Šváb, 20. Dennis Pražák (všichni SKB ČK), 21. Marek Pavliš (Křemže).

Podle vyjádření vedoucích všech družstev i přímých účastníků se všichni již těší na další ročník v příštím roce a oceňují skvělou organizaci turnaje pořadateli.

Radek Votava