Miloslav Melichar, mezi házenkáři známý pod přezdívkou „Mimák“, bude mít sedmý den tohoto měsíce osmdesátiny, Luboš Svoboda řečený „Srneček“ dovrší sedmou desítku 13. února a Karel Šulc, někdy jen „Karlos“, rovněž 70, a to 21. února.

Míla Melichar, všestranný sportovec, poctivý a pracovitý ve všech činnostech, patřil do širšího kádru mužstva, které v roce 1961 získalo titul přeborníka Československa, tehdy ještě v tzv. české házené. Po přechodu na mezinárodní házenou, handball, vybojoval s týmem o deset let později účast na turnaji v Náchodě o postup do naší nejvyšší soutěže. Tehdy to nevyšlo. V posledních letech se obětavě staral o svoji nemocnou manželku. Po vlastních zdravotních problémech využívají oba péče personálu v domově seniorů.

Šest družstev žen bojovalo ve Velešíně v krajské soutěži ve futsale FIFA. Nejlépe si vedly hráčky Třeboně.
Krajskou futsalovou soutěž žen vyhrála Třeboň

Luboš Svoboda vynikal rychlostí a vytrvalostí. Mimo házenou byl i výborným fotbalistou. Vášnivý nimrod, proto ta přezdívka.

Karel Šulc prošel v házené snad vším, co je možné. Hráč, trenér, rozhodčí, funkcionář. Jeho dva starší bratři Rudolf a Jan získali házenkářské republikové tituly v Plzni. Karel zůstal věrný Třeboni Patřil do party, která v roce 1980 postoupila v Sokolově do první národní ligy. Ostrá spojka, perfektní obrana. Trénoval dívčí kolektiv, ve kterém měl i své dvě dcery.

Největší popularitu v „házenkářském rybníku“ získal jako rozhodčí. Spolu se svým mladším bratrem Petrem to dotáhli až do nejvyšší republikové soutěže. Později byl delegátem u stolku. Veškeré nabyté zkušenosti zúročuje už léta ve funkci nejvyššího krajského házenkářského bosse jako předseda exekutivy Jihočeského svazu házené.

Hokejisté Krumlova v 19. kole deklasovali jindřichohradecký Vajgar na jeho ledě 10:4.
Krumlov i Pelhřimov nadělovaly, Milevsko uspělo ve Strakonicích

Kluci, díky za všechno, co jste pro třeboňskou házenou udělali. Vaše jména budou skloňována i na prvním třeboňském házenkářském plesu 14.února. Když nebudete moci osobně, zapějeme i tak vaše oblíbené písničky. Mějte se fajn.

Josef „Áža“ Neužil