„Na úvod je třeba říci, že si vážíme všech výsledků a jsme moc rádi, že naši hráči a hráčky v minulém roce na krajských přeborech opět bodovali a navázali tak na úspěchy poslední dekády,“ předesílá předseda SKB Radek Votava a pokračuje: „Gratulace a poděkování je rozhodně na místě, a to nejen úspěšným hráčům, ale i jejich rodičům a všem, kteří našemu klubu pomáhají. V první řadě jsou to trenéři našich nadějí, kterými jsou Jiří Frendl, Petr Jurný, Ivo Černý a Zdeněk Puffr. Všem by se ovšem pracovalo o mnoho hůře, kdyby nebylo vydatné pomoci našich nejlepších hráčů Jaromíra Janáčka, Tomáše Švejdy, Tomáše Sotáka, Ondřeje Krále a Sabiny Milové. I těm tedy patří velká gratulace a poděkování.“

PRVNÍ NA JIHU

Za SKB Český Krumlov medaile na krajských přeborech loni vybojovali jmenovitě: Patrik Fuciman, Kristián Kuzdas, Jiří Šmikmátor, Barbora Kortusová, Eliška Mikešová, Kateřina Berková, Adam Marťán, Jaroslav Jelínek, Robin Tancer, Adam Ječmínek, Adam Tancer, Linda Šmikmátorová, Viktorie Hulcová, Matěj Baštýř, Natálie Petroušková, Tomáš Švejda, Jakub Sluka, David Parkos, Bára Hadáčková a Sabina Milová.

Společně se Krumlovským podařilo udržet klub SKB na prvním místě v Jihočeském kraji, a to s celkovým ziskem 35,5 medaile, z toho bylo 13 zlatých, 7,5 stříbrných a 15 bronzových. V pořadí stříbrní hráči Sokola České Budějovice vybojovali celkem 28,5 medaile a hráči Sokola Křemže posbírali 8 medailí.

V období od roku 2004 vybojovali hráči SKB ČK na krajských přeborech celkem 654 medailí, z toho je 214 zlatých, 170,5 stříbrných a 269,5 bronzových – a neotřesitelně vedou v hodnocení klubů našeho kraje. Na druhém místě je dlouhodobě Sokol ČB, jehož hráči vybojovali celkem 395,5 medaile. Na třetím místě se ziskem 124 medailí figuruje Sokol Křemže.

Českokrumlovským hráčům se pochopitelně dařilo i v krajských soutěžích družstev.

Do KP družstev žáků vyslal SKB celkem tři družstva. Áčko ve složení Adam Marťán, Adam Tancer, Jaroslav Jelínek, Robin Tancer, Linda Šmikmátorová, Michaela Štronerová a Bára Berková vybojovalo zlaté medaile. Béčko ve složení Adam Ječmínek, Jonáš Mojcher, Matěj Baštýř, Viktorie Hulcová a Natálie Petroušková získalo bronzové medaile. Céčko ve složení Patrik Fuciman, Jiří Šmikmátor, Kristián Kuzdas, Jolana Hulcová, Kateřina Berková a Eliška Mikešová skončilo na 8. místě.

Na MČR družstev žáků, které se loni hrálo v Pardubicích, korunovali krumlovští nejlepší žáci celoroční snažení po velice dobrých výkonech sedmým místem.

Juniorský krajský přebor se nehraje, protože na MČR družstev dorostu se jednotlivé oddíly přihlašují. Šampionát se konal koncem roku v Č. Krumlově a družstvo SKB ve složení Ondřej Král, Tomáš Švejda, Marek Jakeš, Nicola Siviglia, Adam Marťán, Linda Šmikmátorová, Tereza Milová a Barbora Kortusová vybojovalo doma senzační stříbrné medaile.

Velice dobré výkony podávají stabilně i dospělí hráči SKB v KP družstev dospělých. Loni béčko ve složení Jakub Sluka, David Parkos, Jiří Novotný, Tomáš Soták, Iva Janáčková, Natálie Filipová a Tereza Milová vybojovalo třetí místo.

Radek Votava, Karel Vosika