Po úspěšné domácí premiéře měli prvoligoví futsalisté celku Bombarďáci Větřní podruhé v rychlém sledu výhodu domácího prostředí českokrumlovské městské sportovní haly na Chvalšinské silnici.

Větřínští po předchozích výhrách nad Jilemnicí (4:2) a nováčkem z Hradce Králové (13:4) tentokrát narazili, ze soubojů s celky SMR Plus Zlín a SC Premium Stonava si nepřipsali ani bod a v průběžné tabulce si v notně našlapaném středu pohoršili z pátého na šesté místo.

1. zápas – 5. kolo: Bombarďáci Větřní – Zlín 1:2 (0:1), branky: 40. Cais – 8. Zubíček, 30. Chvíla.

Ráz celému utkání udal úvodní gól hostujícího Zubíčka, po kterém se Zlínští zakopali před vlastní brankou a Bombarďáci se marně pokoušeli zdolat jejich nedobytnou tvrz v čele s pozorným gólmanem Soukeníkem. Větřínští se usadili před brankou soupeře, který však nevynechal jedinou možnost k rychlému brejku. A když pak ve 30. minutě hostující Chvíla potrestal špatnou rozehrávku brankáře Cáby, vypadalo to s ambicemi Jihočechů na bodový zisk velmi špatně. Snížení Caise v poslední minutě již přišlo pozdě a Zlínští si vezli z krumlovského podzámčí cenné tři body, kterými se dotáhli na svého soupeře.

2. zápas – 6. kolo: Bombarďáci Větřní – Stonava 1:4 (0:2), branky: 25. Sláma – 10., 24. a 37. Stachel, 17. Bury.

Druhý zápas byl věrnou kopií předchozího duelu. Hosté, kteří do Krumlova přijeli s minimálním počtem čtyř hráčů a brankářem, se brzy ujali vedení, pak se již pouze bránili a jen ojediněle podnikali protiútoky do otevřené obrany Bombarďáků. Stonavský gólman Hekera byl doslova nepřekonatelný a když pak hosté ze dvou vydařených brejků odskočili do tříbrankového trháku, bylo prakticky rozhodnuto. O čestný úspěch černožlutých se postaral Jan Sláma, ale poslední slovo si tři minuty před koncem vzali opět hosté – a domácím zbyly jen oči pro pláč.

Sestava Bombarďáků Větřní v obou zápasech: Cába – Sláma, R. Weinhard, Dvořák, Bordač, Ginzel, Cais, M. Svoboda, Babouček, Soukup, Klabouch.

Další výsledky 5. a 6. kola: Hradec Králové – Slavičín 3:4, Jilemnice – Slavičín 5:2, Hradec Králové – Gioia Brno 0:24(!), Jilemnice – Gioia Brno 1:6, Nový Bor – Polička 1:4, Chemcomex Praha – Polička 4:2, Nový Bor – Vysoké Mýto 4:1, Chemcomex Praha – Vysoké Mýto 1:0.

Nabitý program

První celostátní liga futsalu – sálové kopané nabrala v těchto týdnech vysoké tempo. Už zítra jsou na programu zápasy sedmého a osmého dějství, v nichž větřínští Bombarďáci zamíří do sportovní haly ve Vysokém Mýtě, kde se nejprve utkají s velice silným a v průběžné tabulce třetím týmem Novabriku Polička (od 17.00). Ve druhém utkání se pak postaví domácímu FC Družba Vysoké Mýto (18.05), jenž momentálně figuruje se třemi body na kontě na opačném pólu tabulky.

A hned o týden později, tedy v sobotu 23. listopadu, budou mít Větřínští znovu výhodu „domácího" prostředí, když tentokrát v českobudějovické sportovní hale změří síly s družstvy Jerevanu Slavičín a aktuálního lídra v barvách týmu Gioia Brno.