Na domácích kurtech Krumlovští přivítají tým BK 73 Deltacar Benátky nad Jizerou, který je jedním z hlavních favoritů soutěže. Benátky se opírají o hvězdnou sestavu v čele s Adrianem Dziolkem z Polska, který je aktuálně 116. hráčem světového žebříčku, Subhankarem Dey z Indie (123. na světě), nebo mladého reprezentanta Indonésie Qowimuramadhoni Azmy.

Benátky však mají posily i v ženské části týmu. Jedničkou je Nicola Certonfyne z Anglie, která je v současné době na 185. místě, ale v minulosti to byla hráčka první stovky. Dále Elizaveta Tarasova z Ruska (232. hráčka světa) a juniorská reprezentantka Běloruska Katsiaryna Zablotskaya.

Dále mají Benátky k dispozici hostující hráče Petra Jelínka z Brna a Vojtěcha Lapáčka ze Sokola ČB. Ale i kmenový hráči jsou velice kvalitní. Lukáš Zevl (odchovanec Sokola ČB), Jarolím Vícen (původem ze Slovenska) Cristian Savin, Denisa Šikalová, Kateřina Zuzáková a Adéla Zuzáková jsou špičky v ČR, v mnoha případech reprezentanti.

DÁLE ČTĚTE: Premiéru na nejvyšší úrovni badmintonista Adama Ječmínek zvládl

Domácí tým povede v roli kouče trenér Radek Votava, který může počítat s výkony Hany Milisové, Sabiny Milové, Jaromíra Janáčka, Ondřeje Krále, Dimitara Delcheva z Bulharska a čtrnáctiletého Tomáše Švejdy, který se odbude extraligovou premiéru. S týmem bude i Petr Beran, který je však v současně době zraněný. Herně bude hodně chybět i Bára Hadáčková, která se zranila na reprezentačním soustředění juniorů v Nymburce.

Hráči extraligového družstva SKB vzkazují: „Na závěrečné utkání se moc těšíme. Bohužel, Petrovo a Báry zranění nám nedává moc nadějí na úspěch, ale na druhou stranu nastoupí poprvé Tomáš. Bude mít pěknou premiéru a my se mu budeme snažit co nejvíce pomoci. Nemáme co ztratit a sami jsme zvědaví, kdo z Benátek přijede. Oběma týmům jde o hodně, protože vítěz postoupí přímo do semifinále a poražený bude muset odehrát čtvrtfinále. Přijďte nás v neděli povzbudit a podívat se na parádní badminton! Nebudete litovat. Pro nás je každý divák velkou motivací a také velkou odměnou za naší tréninkovou práci. Těšíme se na vás!“

Průběžné pořadí extraligy po 3. kole: 1. místo Sokol Radotín Meteor Praha 22 bodů, 2. místo BK 73 DELTACAR Benátky nad Jizerou 20 bodů (zápasy 36:13), 3. místo SKB Český Krumlov 20 bodů (zápasy 32:17), 4. místo BADMINTON FSpS MU 19 bodů, 5. místo TJ Montas Hradec Králové 12 bodů, 6. místo TJ Sokol Dobruška 8 bodů - chybí jedno utkání, 7. místo USK Plzeň 8 bodů - chybí jedno utkání, 8. místo TJ Astra ZM Praha 6 bodů.