K Jordánu se navzdory dosavadnímu nestandardnímu průběhu sezony sjela skvělá konkurence v čele s řadou elitních českých reprezentantů. V koulařském sektoru na sebe strhl pozornost Tomáš Staněk, který v jednom ze svých pokusů poslal náčiní za hranici 21 metrů (21,08 m). Ve výšce se vedle tradičně početné enklávy talentovaných domácích závodnic představila juniorská mistryně světa z roku 2016 Michaela Hrubá. V oblíbeném prostředí stadionu Míru zapsala do výsledkové listiny výkon 180 centimetrů. Jeden z rekordů táborského mítinku padl už v předprogramu a postarala se o něj tyčkařka Amálie Švábiková – stříbrná medailistka z ME do 22 let překonala 440 centimetrů a mohla být spokojená, byť vzápětí marně útočila na nové osobní maximum na výšce 455 cm.

Ozdobou letošní Velké ceny se staly sprinterské závody včetně těch štafetových. Táborským divákům se v nich představila všechna tuzemská esa na krátkých distancích. V očekávaném souboji na hladké stovce podlehl český rekordman Jan Veleba na cílové „pásce“ slovenskému šampionovi Janu Volkovi. Ženský nejkratší sprint ovládla v další vyrovnané bitvě předních závodnic Nikola Bendová. Ve štafetových závodech se představila kompletní reprezentační kvarteta ze všech starších kategorií. V obou případech zvítězily české „áčkové“ štafety, a to v nových rekordech mítinku.

Diváci ocenili i tradiční ikonu táborského závodu, překážkáře Petra Svobodu, jenž ovlál s drobnými zdravotními problémy běh na 110 metrů překážek. Očekávaný vítěz se zrodil i v jednom z vrcholů mítinku, kterým je v posledních letech Memoriál Ing. Jana Pána v běhu na 800 metrů – na této trati dominoval Filip Šneidr.

Jmenované výkony ovšem nezůstaly ve výsledkových listinách jednotlivých disciplín sirotky a diváci tleskali i řadě dalších atletických počinů. Smutnější pietní vložkou byla minuta ticha za nedávno zesnulého Miloslava Růžičku, jenž především v roli pedagoga na ZŠ Mikuláše z Husi rozvíjel ve sportovních třídách talent mnoha mladých atletů.

Úterní atletický večer u Jordánu, nad jehož konáním se letos vznášely velké otazníky, znovu náležitě pobavil a nalákal diváky na jubilejní 60. ročník. Ten by se měl uskutečnit už s novým zázemím v zádech, a to v pozdějším letním termínu.