Rekordní ročník zaznamenal Letní pohár v badmintonu v rámci Křemežského víkendu.

Do startovního pole se přihlásilo 28 hráčů a hráček z klubů blízkých regionu, ale i velmi vzdálených. Nejdelší cestu do Křemže urazili manželé Mouritsenovi z Dánského Svendborgu – cca 1500 km.
Letní křemežský turnaj dvojic má jednu specifikaci – nikdo na začátku turnaje netuší, s kým bude celý den hrát. Účastníci se totiž nejprve do párů nalosují. Zde je tedy velká šance i pro průměrného hráče na slušný výsledek v případě dobrého losu, ale platí to i naopak. A aby to nebylo tak jednoduché, před losem se vyberou čtyři hráči, kteří nesmějí hrát ve dvojici spolu. To platí hlavně pro ty nejsilnější. Dvojice byly velmi vyrovnané.

Společné foto po turnaji v Křemži.Zdroj: TJ Sokol KřemžeTřetí příčku opanovali po boji Honza Bednář ml./Pavel Kavan. Ti porazili domácího Michala Koudelku s Pepou Smetanou. Finále svedlo dohromady dvě nejúspěšnější dvojice celého dne. Ze skupiny „A“ dánskou dvojici Peter a Anna Mouritsen proti vítězům ze skupiny „B“ David Parkos/Phan Van Than. Zde dominovali badmintonisté skupiny „B“. Ti dánské dvojici příliš nadějí na celkové vítězství nedali a zaslouženě si odváží poháry za první místa. Jeden pohár tedy putuje za Davidem Parkosem, který hájí barvy Českého Krumlova, druhý pohár pak míří do Strakonic, kde hraje a trénuje Phan Van Than.
Pátí ukončili turnaj domácí Petr Pirtyák/Maruška Motejlová, když nedali šanci mužskému deblu Kamil Kyzlík/Pepa Kudláček.

Sedmou pozici uhájila dvojice Markéta Mouritsen s dcerou Caroline, když porazily mužský debl Jakub Helar/Lukáš Teichman.

O deváté místo svedli boj Jindra Kukač/ Lenka Paschalidu a Jirka Holeček/Martin Koudelka. Zde zvítězilo mládí nad zkušeností. Devátí tedy Jindra s Lenkou.

Zápas o konečné 11. a 12. místo hrály dvojice Zuzka Matoušková/Daniela Tröslová a Veronika Kyzlíková/Bedřich Beneš. Lépe se hrálo děvčatům a obsadily tedy 11. pozici.

Na sedmém místě zakončily svou pouť skupinami dvojice Martin Hlavatý/Denisa Peterková a ryze dámský debl Lucka Koudelková/Veronika Kudláčková. Zápas o konečně 13. a 14. místo vyzněl lépe pro mixovou dvojici Hlavatý/Peterková.

Petr Pirtyák