Od pátku 12. srpna budou jihočeské Prachatice centrem světového triatlonu. "Boje o evropské tituly přilákaly na start více než 450 triatlonistů ze 30 zemí světa, mezi nimiž je i 70 profesionálních triatlonistů. Nebude chybět trojnásobný vítěz Arthur Serrieres z Francie, šestinásobný mistr světa Ruben Ruzafa ze Španělska ani domácí želízko v ohni Lukáš Kočař. Ženské startovní pole povede s jedničkou Loanne Duvoisin ze Švýcarska, nebudou chybět italky Mairhofer a Menditto a domácí barvy bude hájit vítězka světového poháru v Itálii z června Jindříška Zemanová. Ač se hlavní závod koná až v sobotu řada favoritů již přijela na jih Čech nastudovat trasu závodu, ta se totiž diametrálně liší od předchozích ročníků," vyjmenoval hlavní favority ředitel závdu Michal Piloušek.

Kvůli rekonstrukci tradičního dějiště plavecké části, Křišťanovického rybníka, museli pořadatelé vyhledat nové dějiště plavání. "Ktišský rybník na východ od Prachatic se ukázal ideální lokací, jeho voda je teplá, ale zároveň čistá a okolí nabízí prostor pro nedělní závod Short Track. Změnila se také cyklistika, která měří 33 kilometrů. Nově vede přes Miletínky, Chroboly směrem na Libín a poté přes Černou horu do Prachatic. Závěrečný běh a centrum přímo na Velkém náměstí ale zůstaly beze změn. Nedělní závod pětadvaceti nejlepších triatlonistů Short Track bude znovu živě přenášet Česká televize," představil změnu v závodě Michal Piloušek.

Pro ty, kteří si netroufají na celou trasu XTERRA jsou připraveny kratší a jednodušší tratě XTERRA Sprint Hobby o délkách 300 m plavání, 20 km horské kolo a 5 km běh. "Pro děti potom jsou na pátek přichystané závody v běhu a duatlonu v centru Prachatic. Ti, co mají rádi jen běh, mohou okusit trasu XTERRA při pátečním 5 km vzpomínkovém běhu na Tomáše Procházku, který padl v roce 2018 v Afghánistánu," doplnil Piloušek.

Doprovodný program nabídne v pátek a sobotu na prachatickém náměstí food fest s pestrou nabídkou food trucků. "Každý večer navíc zahraje živá hudba a pro děti bude připraven skákací hrad. V neděli program vyvrcholí leteckou show Martina Šonky přímo u Ktišského rybníka, která vyplní pauzy mezi triatlonovými závody Short Track," zve do centra závodu Michal Piloušek.

Veškeré informace a časový rozpis najdou zájemci na www.xterra.cz.