Nejmladší tenisté krumlovského klubu LTC přivezli z Velešína stříbro ve skupině, mladší žákyně Karolína Bohdalová získala bronz z jihočeského přeboru v deblu s kaplickou Bohatovou.

PŘEBOR DOROSTU

V Českých Budějovicích se hrála vrcholná jihočeská soutěž jednotlivců – dorostenců a dorostenek, jejíž vítězové budou reprezentovat kraj na Mistrovství ČR.

Z krumlovských děvčat nastoupily Nikola Vrabcová, Lucie Slišková a Melisa Weberová, všechny věkem ještě starší žákyně. Pro všechny bohužel skončil turnaj v prvních kolech jak v singlu, tak v deblu, ale samotná účast byla skvělou příležitostí pro získávání zkušeností v kategorii starších hráček.

Podobná situace byla také v kategorii chlapců. Krumlovský LTC reprezentovali Filip Gráfek, Patrik Čížek, Jan Houška a Vojtěch Pimpara (věkem starší žáci) a dorostenec Martin Minárik. Do druhého kola se probojovali Čížek, Minárik a Pimpara, v deblu nastoupili spolu pouze Minárik s Pimparou a skončili již v prvním kole.

MLADŠÍ ŽACTVO

Mladší krumlovské žactvo bylo na tenisových kurtech v Písku úspěšnější.

Z hochů se mezi osmičku nejlepších hráčů v kraji z celkových 32 hráčů v turnaji probojoval Jáchym Wölfl. Další zástupce LTC ČK Matěj Vachta neprošel do druhého kola. Oba jmenovaní se však se svými turnajovými kolegy probojovali do druhých kol čtyřhry.

Z děvčat se mezi osm nejlepších na jihu Čech dostala Karolína Bohdalová. Karolína Rolníková a Lenka Vaněčková zůstaly před branami druhého kola turnaje, v němž nastoupilo také dvaatřicet hráček. Ve čtyřhře zacinkala bronzová medaile Karolíně Bohdalové, která tento úspěch získala společně s Kristýnou Bohatovou z TJ Sokol Kaplice. Jmenované dvojici jen těsně unikl postup do finále v utkání plném zvratů s Holubovou a Nguyenovou, kdy padly až v těsném tiebreaku (11:13) ve třetím setu.

BABYTENIS

Nejmladší zástupci českokrumlovského tenisu sehráli svůj kvalifikační turnaj na velešínských kurtech.

Pětice babytenistů LTC ČK ve složení Karel Čepelák, Josefína Bohdalová, Ema Boháčová, Adam Chalupa a Eva Zajíčková pod vedením trenéra a týmového kapitána Jana Varyše vybojovala zasloužené druhé místo.

Mezi řadou pěkných výkonů a vítězství ve dvouhrách i čtyřhrách stojí za zmínku zápas Bohdalové s Boháčovou proti zkušenějším chlapcům.

Jan Bohdal