Daleká cesta až na sever republiky čekala o minulém víkendu hráče okresního zástupce v černožlutých barvách větřínských Bombarďáků v dalším dějství nejvyšší soutěže – první celostátní ligy sálové kopané futsalu.

Jihočeši se v rokytnické hale nejprve utkali s úřadujícím mistrem z Poličky a první duel vysoko prohráli. Ve druhém velice důležitém utkání však zabojovali, připsali si skalp vambereckého domácího týmu Bomby k tyči a pojistili si dvě kola před koncem osmé místo v průběžné tabulce a zároveň posílili naděje na postup do vyřazovacích bojů po hubených třech sezonách bez play off.

1. zápas: Novabrik Polička – Bombarďáci Větřní 6:0 (3:0), branky: 27., 34. a 40. Král, 7. Netolický, 9. Jílek, 18. Navrátil.

Větřínští vědomi si šestibodového zisku novoborské Adrie potřebovali v boji o osmičku bodovat, ale zápas s úřadujícím mistrem jim vůbec nevyšel. Hráči Novabriku o své výhře prakticky rozhodli už do poločasu, kdy si vypracovali tříbrankové vedení. Ve druhé půli pak čistý hattrick zaznamenal Vojtěch Král a Jihočeši si zaknihovali debakl a rovný půltucet do kolonky inkasovaných gólů.

2. zápas: Bomby k tyči Vamberk – Bombarďáci Větřní 1:3 (0:2), branky: 32. Páral – 10., 18. a 31. Babouček.

Větřínští oproti prvnímu zápasu působili jako vyměnění a v „bombardovací" bitvě s domácím týmem dominovali. Hosté pozorně bránili a vyráželi do rychlých brejků, které i dobře zakončovali. Střelecké taktovky se chopil Jiří Babouček, jenž nakonec při cenné výhře zaznamenal všechny tři branky černožlutých.

Další výsledky 17. a 18. kola:  Jilemnice – Nový Bor 2:4, Varnsdorf – Nový Bor 2:3, Jilemnice – Chemcomex Praha 1:2, Vamberk – Klatovy 4:5, Polička – Klatovy 5:2, Varnsdorf – Chemcomex Praha 2:5, Gioia Brno – Slavičín 6:4, Gioia Brno – Zlín 4:3.

V sobotu na západ

Předposlední dvojkolo základní části nejvyšší soutěže  je na programu už tuto sobotu 19. ledna, kdy se Bombarďáci pro změnu vydají na západ Čech, a to konkrétně do Klatov. V tamní sportovní hale čeká na nadále v tabulce osmé Jihočechy nejprve souboj s průběžně pátým týmem Sico Jilemnice. V druhém zápase by regionální zástupce měl naplno bodovat proti beznadějně poslednímu celku tabulky J. K. Trans Varnsdorf.