Cosa Nostra – Velešín 11:13 (3:4, 3:4, 5:5), za hosty: Rozkošný 5, Písek 4, Čížek 2, Šmarda, Vraspír.

Kanonádu na obou stranách odstartovali domácí, kteří se radovali z gólu již po dvanácti vteřinách hry. Velešín však dokázal v první třetině otočit a postupně si vypracoval i vyšší náskok, ale herně připomínal jeho výkon spíše tragédii. Hráči se potulovali po hřišti, k protihráčům přistupovali nedůrazně a v obranné fázi pouze stínovali. Budějovický tým ukázal zuby ve třetí části, kdy během minuty skóroval třikrát a dotáhl se na dvoubrankový rozdíl. A bylo hůř. V deváté minutě čelil Velešín oslabení a Cosa nabídnutou šanci využila – 10:11. V hektickém závěru se dvakrát prosadili hosté a jednou domácí, a tak body přece jen putovaly na konto favorita.

Třeboň – Velešín 4:6 (3:3, 1:0, 0:3), za Velešín: Rozkošný 3, Písek 2, Vraspír.

Náš tým opět zaspal začátek a již po půl minutě prohrával. Vzápětí se na druhé straně prosadil Rozkošný, který střelou z dálky překvapil brankáře. Tentýž hráč se do listiny střelců zapsal v prvním dějství ještě dvakrát. Ve druhé třetině skórovala pouze Třeboň, když hráči velešínského FBC se velmi těžko prosazovali v útoku, byť jejich důraz i pohyb byl nesrovnatelně vyšší než v prvním utkání. Ve třetí části zavelel k obratu Písek, jenž dvakrát během sedmadvaceti sekund rozvlnil síťku a otočil na 4:5. Výhru pak pečetil Vraspír. Závěr byl vyhrocený, ale Velešín již dobře bránil a cenné body uhájil.

Vedoucí velešínského týmu Václav Písek: „První utkání bylo herně z naší strany ostudné. Po ploše jsme chodili a v podstatě nebránili. Inkasovat jedenáctkrát od Cosy, která měla před tím průměr čtyř vstřelených branek na zápas, to považuji za selhání celého týmu. Přísnější měřítko snese jen Rozkošný, který vstřelil pět gólů a jako jediný běhal. Druhý zápas byl naopak opravdu povedený. Kluci se vraceli, zpřesnili rozehrávku a více soupeři znepříjemňovali jeho útočné snažení. Oceňuji i větší psychickou odolnost, která je tradičně při utkání s reprezentanty lázeňského města testována."

Sestava Velešína: Ondřich – J. Hrmo, M. Hrmo, Kohoutek, Šmarda – Vraspír, Rozkošný, Mačejný, Vágner, Čížek, Písek.

Petr Vágner