Na co se v těchto dnech dívat v televizi? Do Česka se dostaly v poslední době nové skvělé seriály a filmy. Přečtěte si, co doporučuje čtvrtletník TV streaming.

Den po dni (Netflix, od 1. června)

KATASTROFICKÉ DRAMA - Čtyři roky po uvedení skvělého seriálu Černobyl ožívá jaderné trauma, tentokrát pod vlajkou země vycházejícího slunce. Řezavá a temná šestidílná dramatizace rekonstruuje pohledem několika zúčastněných osob události, spojené s tragickou havárií elektrárny Fukušima I, ke které došlo 11. března roku 2011 po mimořádně silném zemětřesení v oblastí Tóhoku. Jedním z lodivodů projektu The Days se stal také Hideo Nakata, režisér původní japonské verze legendárního hororu Kruh.

Trailer k dramatu Den po dni:

Zdroj: Youtube

Přeplněný pokoj (Apple TV+, od 9. června)

PSYCHOLOGICKÉ DRAMA - Pozoruhodná minisérie, o které by si člověk vlastně neměl zjišťovat víc, než že za ní stojí jeden z nejlepších scenáristů současnosti Akiva Goldsman, jeden z nejpopulárnějších herců nové generace Tom Holland a že je inspirována reálnou kriminální kauzou z druhé poloviny 70. let. Ta neměla a od té doby nemá obdoby napříč všemi kontinenty.

Trailer psychologického dramatu Přeplněný pokoj:

Zdroj: Youtube

Když se vyšetřovatelce Rye s tváří Amandy Seyfried dostane k výpovědi mladík jménem Danny, mladá žena tuší, že sedí v místnosti s někým naprosto výjimečným. Ani s nadprůměrně bujnou fantazií si ale nedokáže představit, jakou má pravdu.

Nevíte, na co se dívat?

Nový časopis TV StreamingNový časopis TV StreamingZdroj: Vltava Labe MediaNový čtvrtletník TV Streaming je unikátní časopis, který vás provede světem nejlepších filmů, seriálů a dokumentů na všech dostupných streamingových službách. Najdete v něm filmové, seriálové i dokumentární novinky, legendární snímky, výběr nejslavnějších sérií a profily postav, rozhovory s tvůrci a představiteli hlavních rolí. K tomu plánovače, kalendáře, hodnocení, 10 NEJ i tipy, třeba jak správně nastavit TV. Vychází pod TV Star.

Fubar (Netflix, od 25. května)

AKČNÍ KOMEDIE - Nakonec ani Arnold Schwarenegger neodolal a na svoje postarší, nicméně mocná kolena vstoupil do seriálových vod. Tak jako vloni Sylvester Stallone. Arnoldova úsměvná akční novinka se jmenuje FUBAR a bývalý kulturista, politik a spokojený herec na odpočinku se v ní stal bývalým agentem tajných služeb, vyzbrojeným strašlivým přízvukem, který nikdy nebyl dobrý manžel ani otec a nyní ho čeká velké životní překvapení. Byl z důchodu vyslán zachránit dalšího agenta v nouzi. A z něj se vyklube jeho dcera…

Trailer akční komedie Fubar:

Zdroj: Youtube

Avatar: The Way of Water (Disney+, od 7. června)

PŘÍŘODNÍ SCI-FI DOBRODRUŽSTVÍ - James Cameron v roce 2022 potvrdil, že je z jiného světa, a s pomocí svých kouzel alespoň na chvíli vrátil diváky do kin. A nyní pokračování jeho environmentální avatarské ságy, třetí nejúspěšnější film všech dob, vstupuje i do streamingového prostoru. Jake a Neytiri už nebojují sami za sebe, ale také za početnou rodinu, a v Cestě vody jsou opět nuceni čelit invazivnímu lidstvu, které přišlo o vlastní zdroje, a proto si dělá zálusk na nedotčenou a v souladu s přírodou žijící planetu Pandoru.

Trailer k filmu Avatar: The Way of Water:

Zdroj: Youtube

Nahrává se anketa ...

Still: Příběh Michaela J. Foxe (Apple TV+, od 12. května)

ŽIVOTOPISNÝ - I na hvězdy si může došlápnou neštěstí jako na kohokoli jiného. Michael J. Fox, milovaná komediální hvězda 80. let a přelomu let 90., to ví zhruba od roku 1991. Tehdy mu byla diagnostikována Parkinsonova choroba. A od té chvíle šlo vše už jen k horšímu. Nový dokumentární snímek Still, mimochodem naprosto skvělý dokumentární snímek, ale není vybudován na stýskání. Právě naopak: Michael J. Fox byl vždy zcela nezničitelný optimista a pln nezdolné energie se před kamerou dívá do minulosti i budoucnosti.

Trailer k filmu Still: Příběh Michaela J. Foxe:

Zdroj: Youtube