Českobudějovicko
Již v pondělí například budějovičtí hasiči byli vysláni na bývalý tankodrom, kde hořela tráva. Jak uvedla mluvčí Vendula Matějů, velitel zásahu si po průzkumu na místo požáru vyžádal další cisterny, a to i ze stanice Suché Vrbné, protože tráva se rozhořela nakonec na plochu 300 x 300 metrů. Přibližně za hodinu byl požár uhašen. Vzniklá škoda je nulová.

V úterý ráno českobudějovičtí profesionálové vyjeli do Boršova nad Vltavou k ohlášenému požáru porostu, ukázalo se, že se jedná o planý poplach. Odpoledne likvidovaly osádky dvou cisteren z Budějovic a Suchého Vrbného požár suché trávy u Dubičné. Večer pak profesionální hasiči ze stanice Trhové Sviny a jednotky SDH obcí Jílovice a Petříkov spolupracovali u Petříkova, kde se vymklo z rukou pálení klestu a oheň se rozšířil i na další porost. "Zasahující hasiči dostali požár přibližně po půl hodině pod kontrolu. Vzniklá škoda je nulová," upřesnila Vendula Matějů.

Českokrumlovsko
V úterý před polednem krumlovští hasiči spolu s drážními a velešínskými vyjeli k obci Holkov, kde hořela na ploše 10 x 20 metrů suchá tráva. Stejný požár na ploše 20 x 20 m likvidovali hodinu po obědě profesionální jednotka z Křemže s dobrovolnými hasiči Holubova u Krasetína a odpoledne hořela tráva také u Lipna nad Vltavou. Požár zde zasáhl plochu 2 x 2 metry.

Jindřichohradecko
Hradečtí dobrovolní a profesionální hasiči v úterý odpoledne hasili hořící hrabanku u Dolního Skrýchova a tráva hořela u Nové Vsi nad Lužnicí.

Prachaticko
Profihasiči z Prachatic si na své konto v úterý připsali planý poplach, když vyjeli k ohlášenému požáru lesa. "Hasiči projeli celou nahlášenou oblast, ale žádný požár nenalezli," zmínila Vendula Matějů.

Strakonicko
Požár trávy na ploše 15 x 80 metrů hasili v úterý u Radomilic profesionální hasiči ze stanice Vodňany společně s jednotkou SDH obce Dříteň a jednotkou HZSP ČEZ, a. s., (JE) Temelín. Při požáru nevznikla žádná škoda.

Táborsko
V pondělí zaměstnal požár lesa u obce Zeleč profesionální hasiče ze stanic Soběslav a Tábor. "Vítr plameny rychle rozfoukával. Oheň zničil mladé stromky na ploše přibližně 50 x 50 metrů. Likvidaci požáru zabrala hasičům hodinu a půl," sdělila Vendula Matějů. Vzniklá škoda činí 10 tisíc korun, hodnota uchráněného majetku je půl milionu.

Písecko
Úternímu výjezdu nebyli ušetřeni ani písečtí hasiči, když v Topělecké ulici byl ohlášen požár odpadu v kontejneru na elektroniku. V době příjezdu hasičů již byl uhašen.