V souvislosti s ohněm zasahovali zatím hasiči jen jednou a to hned 21. prosince v Kaplici. „V bytě ve třetím patře panelového domu v ulici Na Vyhlídce likvidovala kaplická profesionální jednotka požár adventního věnce," popsala událost mluvčí HZS Vendula Matějů. „Když hasiči přijeli k domu, vycházel z bytu kouř. Nikdo na bouchání do dveří nereagoval, jednotka proto do zakouřeného bytu vnikla násilně. Uvnitř bytu byla nalezena starší žena, kterou hasiči vyvedli na chodbu a zavolali pro ní záchranku. Hořící věnec pak uhasili jedním hrncem vody a celý byt odvětrali," doplnila mluvčí.

Při požáru nevznikla žádná škoda, jeho příčinou byla podle hasičů nedbalost.

Třiadvacátého prosince museli zasáhnout loučovičtí dobrovolní hasiči v souvislosti se zhoršením počasí a dešti, když byli povoláni, aby ze sklepa jednoho tamního domu odčerpali vodu.

Téhož dne vyjeli kapličtí profesionálové dvakrát. Jednou spolupracovali se zdravotníky Zdravotnické záchranné služby, na jejichž žádost snesli pacienta do sanitky. Podruhé jim ohlásila elektrická požární signalizace požár v objektu firmy v Kaplici – Nádraží. Jednalo se ovšem o planý poplach.

Od té doby zatím žádná závažnější situace vyžadující zásah specialistů nenastala.