Cukrárnu otevřela v samém závěru loňského roku a svým zákazníkům tu od úterý do neděle připravuje denně téměř stovku zákusků s francouzským nádechem. „Snažím se vybírat co nejkvalitnější suroviny. Pracuji zásadně s belgickou čokoládou Callebaut, díky které jsou zákusky dochucené, ale ne přeslazené. Jsou hutné, ale zároveň vám z nich není těžko. K tomu používám vanilku z Madagaskaru, která je silná, výrazná,“ přibližuje Kateřina složení svých zákusků.

Nejoblíbenější je podle ní u zákazníků hruška a paris brest s pistáciemi. „Každý má své chutě. Přijde si něco vyzkoušet a pak se vrátí k tomu, co mu chutnalo nejvíc. Já se snažím, aby byl každý můj zákusek pro zákazníka zážitkem. Aby si ho vychutnal a odcházel ode mě s lepší náladou a potěšením na duši,“ říká sympatická Jihočeška.

Splnila si sen a navíc se svými čaji a dalšími výrobky sbírá Jitka Šimůnková i řadu ocenění:

K dokonalému výsledku podle ní nestačí jen kvalitní suroviny, ale také dokonalá ruka. „Člověk si to nějak zajede a pak zkouší a zkouší, řekla bych ale, že se k tomu musí takzvaně propéct,“ myslí si.

Sama se začala pečení více věnovat, když se s manželem přestěhovala na Moravu. „Už dřív jsem pekla potahované dorty, figurky. Ale až na Moravě jsem se do toho vrhla. Tam jsem také poprvé v životě ochutnala nejlepší větrník a řekla si, že ho tím svým chci překonat. To byl takový můj cíl,“ směje se Kateřina při vzpomínce na svou cukrářskou cestu.

Učila se od mistrů

A tady začíná ještě jedna velmi důležitá kapitola podnikatelské příběhu této maminky dvou dětí. Kapitola o obrovské lásce – Katky k cukrařině a lásce manžela ke své ženě. I díky němu si může totiž Katka svůj sen o francouzské cukrárně plnit.

„Když jsme se stěhovali z Moravy zpátky sem na jih Čech, měli jsme dvě možnosti. Buď ty peníze, které jsme získali za prodej našeho domu, vložit do koupě bydlení v Budějovicích, nebo je dát do mého podnikání a vzdělávání se. Manžel mi tehdy řekl, ať si splním sen, za což jsem mu nesmírně vděčná,“ říká.

close Za cukrárnou Slaďme se stojí 27letá maminka dvou dětí Kateřina Kloudová. info Zdroj: se svolením Kateřiny Kloudové zoom_in Za cukrárnou Slaďme se stojí 27letá maminka dvou dětí Kateřina Kloudová

A tak začala navštěvovat ty nejlepší kurzy u těch nejlepších učitelů. „Dojížděla jsem na cukrářské kurzy do HF Pastry Academy k Heleně Fléglové, sledovala na Instagramu známé šéfcukráře jako je Cédric Grolet a začala svoje hranice posouvat dál a dál,“ říká Kateřina Kloudová, podle které je cukrařina právě i o lásce.

„Pokud k tomu člověk nemá lásku, nemůžou ty dezerty vypadat tak, jak vypadají, a chutnat tak, jak chutnají,“ myslí si.

Nápad ve vlaku

A kdo stojí za názvem? „Vymyslel ho můj dobrý kamarád Jan Štěrbák, který nám kromě jiného navrhoval i letáčky nebo třeba slogany. Psal mi, že jede vlakem a že ho napadl název Slaďme se. K tomu připsal příběh a bylo to. Okamžitě jsem se do toho názvu zamilovala,“ říká.

Dobrou odezvu má nejen název, ale hlavně zákusky u zákazníků, z nichž někteří se k ní vrací opakovaně. „Další zákazníci chodí na doporučení, což je krásné, sledují můj Instagram a už se naučili chodit dopoledne, protože ví, že odpoledne mívám vyprodáno, což je něco neskutečného,“ říká pokorně.

Klára Mahdal razí cestu moderní cukrařině, kterou předvádí každou sobotu večer v televizní soutěži:

Měla strach vykročit do neznáma, ale dnes je na sebe pyšná. „Dala jsem do toho celou svou energii, srdce a vášeň, a nádherně se mi to vrací. Miluju, když ke mně lidé přijdou, aby mi řekli, že pro ně byl zákusek extází,“ prozrazuje Kateřina Kloudová.