Irena a Vašek Kalkušovi vyrábějí karamel a vymýšlí receptury v areálu bývalého Ambitu již šest let. Setkat se s nimi a jejich karamelem můžete příležitostně i ve stánku na rozmanitých akcích.

Já ale karamel dělám už asi třicet let. Na karamelu mě (na józe) zaujalo, že když se dělá ručně a dodržují se doporučené teploty, stává se zásaditým. Pracujeme proto s infrateploměrem, podle České cechovní normy a podle receptáře léčitele pátera Ferdy. Karamel je šetrnější než cukr. Vyrábíme ho sami a já si navíc hraji s bylinkami. Maceruji bylinky a vymýšlím nové zajímavé chutě, s kořením, kávou.. Bylinky si kupuji v biokvalitě, některé si na vhodných místech sbírám sama.

2. Irena Kalkušová se svým mužem Vaškem vyrábějí výborné tekuté karamely.