První ročník výstupu na Hradišťský vrch. 1. ročník sportovně turistické akce „Výstup na Hradišťský vrch“ startuje dnes z městského parku v Kaplici od 9.30 do 10 hodin. Délka trasy je 5 km. Nejprve po červené značce, od parkoviště u chráněného bydlení v Blansku po modré turistické značce. Parkovat je možno na parkovišti v Českobudějovické ulici a u polikliniky. V cíli budou občerstvení, možnost nákupu upomínkových předmětů, stanoviště s úkoly pro děti, hraje kapela Zlaté skořápky. Ve 13 h odjezd autobusu z Hradiště. Platí se startovné.

Sedm dní na kole aneb Na kole kolem Horní Plané začíná dnes v 9 hodin v Horní Plané. Zahájení cyklistické sezóny! Prezence v 9 hodin, start v 9.15 hodin. Akce se koná na parkovišti u pláže a je zdarma. Je to pohodová cykloakce s občerstvovacími zastávkami. Pro účastníky jsou připraveny tři okruhy. Olšinská trasa – také pro děti, 32 km; Vítkův hrádek – pro zdatnější 46 km; Knížecí stolec pro náročné sportovce 50 km.

Léto U Kuchařů v Krasetíně dnes nabízí v 18 hodin koncert Mirek Kemel & Vladimír Javorský & Tomáš Görtler / balady, šansony a blues.

Kenji Tazaki in Barrel je hudební večer v Barrel baru v Rybářské ulici v Č. Krumlově dnes od 21 h. Kenji Tazaki se narodil v Osace v Japonsku. V roce 2004 začal hrát jako DJ a pak i produkovat.Člen Hush, párty crew z Osaky.

Krumlov pro klima: Na Férovou snídani si zajděte v sobotu od 9 do 11 hodin do krumlovského Městského parku u Hudebního pavilonu. Koná se tam celorepubliková pikniková akce na podporu lokálních a fairtradových pěstitelů, přijďte něco dobrého zakousnout a popít. Přichystány budou dobroty nejen ze světa, ale i z našich zahrádek. I vy si můžete s sebou přinést něco dobrého, fantazii se meze nekladou.