Nedělní adventní pohádka v Městském divadle 
KDY: Neděle od 15 hodin
KDE: Horní 2, Český Krumlov
ZA KOLIK: 70 korun

Divadelní spolek ŠOS Prachatice uvádí představení VŠÍ SILOU ANEB A PAK SE TO STALO! Tři pohádky o tom, proč je dobré čistit si ouška, proč si česat vlásky a proč si čistit zoubky. A co všechno se může stát, když to dělat nebudeme! Nečesané vlásky, nemyté uši, nevysmrkaný nos, nečištěné zoubky, neuklizené hračky, neslušné chování u jídla, rozvázané tkaničky, žalování – to jsou drobnosti, o nichž děti nechtějí ani slyšet. Ale pak se něco neuvěřitelného stane! A tak se neposluchové musejí honem polepšit, pokud chtějí zase být hezkými a veselými dětmi! Literární předloha: Ester Stará, Scénář, hudební dramaturgie a režie: Jaromír Hruška Základem inscenace obnovené pohádky „VŠÍ SILOU“ ŠOSu Prachatice je scénář, který byl vytvořen na motivy pohádkové knížky Ester Staré „A PAK SE TO STALO!“. Snahou je divadelní převedení této knihy, resp. její části na jeviště tak, aby tato bezpochyby zábavná, stručná, půvabná a zároveň poučná knížka pro děti neztratila nic ze svých předností. Délka představení: 55 minut bez přestávky. Vstupné 70 Kč 

Adventní concerto grosso 
KDY: Neděle od 18.30
KDE: Široká, Český Krumlov 
ZA KOLIK: Neuvedeno

Krumlovský komorní orchestr a Egon Schiele Art Centrum vás jako každoročně zvou na adventní koncert, kde tentokrát budou hosty Musica Bohemica pod vedením Jaroslava Krčka a Živulenky. Renesanční sál ESAC, předprodej vstupenek v pokladně Egon Schiele Art Centra. 

Adventní jarmark 
KDY: Neděle od 15 hodin
KDE: Frymburské náměstí
ZA KOLIK: Zdarma

V 15 hodin začíná na frymburském náměstí adventní jarmark, který pořádají Spolek FČAS a Frymburský svaz žen ve spolupráci s ostatními frymburskými spolky.

Ježíškova pošta 
KDY: Neděle od 15 hodin
KDE: Nám. Svornosti, Český Krumlov
ZA KOLIK: Zdarma

Tradiční Ježíškův poštovní úřad přijímá dopisy dětí Ježíškovi. Poštovní schránka pro dopisy dětí bude od 1. 12. do 8. 12. k dispozici na náměstí Svornosti na zvoničce u vánočního stromu. V neděli 8. 12. od 15.00 hodin bude otevřen Ježíškův poštovní úřad u Zlatého Anděla a v 16.30 hodin navštíví naše město Bílá paní, která dopisy dětí doručí samotnému Ježíškovi. Místo konání: Náměstí Svornosti, Český Krumlov 

Adventní vlnění
KDY: Neděle od 10 do 17 hodin 
KDE: Regionální muzeum Český Krumlov
ZA KOLIK: 30 korun

Vlaďka Cepáková – Martina Poliaková: Adventní vlnění. K dlouhým zimním večerům neodmyslitelně patřívalo vrčení kolovrátku a čas pro posezení a vyprávění..V dnešním uspěchaném světě jsou takové chvíle vzácné a o to důležitější. Místo předvánočního stresu, lítání po kýčovitě přezdobených obchodech a bezhlavého utrácení, přijďte k nám prostě postaru „pobejt“.. Nebojte – bez originálních dárečků a vánočních dekorací od nás také neodejdete, ale navíc vás zahřeje hebký dotek vlny, radost z vlastní tvorby a okouzlující povídání s Vlaďkou a Martinkou u šálku voňavého čaje..Přijďte si ten advent prostě užít! 

DuoDam na Křížové hoře 
KDY: Neděle od 15 hodin 
KDE: Křížová hora, Český Krumlov 
ZA KOLIK: Vstupné dobrovolné

Kaple na Křížové hoře se stane v 15 hodin dějištěm adventního koncert DuoDam. Š. Havlíková – flétna, K. Ferenci – kytara, host. Zazní renesanční, barokní a duchovní skladby. 

Vánoční inspirace  
KDY: Neděle od 11 do 17 hodin
KDE: Vyšší Brod, náměstí
ZA KOLIK: Zdarma

Burza nápadů, prodej dárečků, vepřové hody, vánoční fotokoutek a vánoční výtvarné dílny, od 15 hodin pohádka Předu, předu advent - představení divadla Pnutí, 15 - 17 hodin  Vánoční čtení v historické radnici. Hody: klobásky, jelítka, jitrničky, tlačenka a další dobroty. Pokud si chcete polévku vzít s sebou domů, nezapomeňte konvičku s sebou!