Předchozí
1 z 17
Další

Varieté pro tři páry rukou

Vyrazte na varieté. Ilustrační fotoVyrazte na varieté. Ilustrační fotoZdroj: Deník/Daniela Loudová

V neděli 23. ledna přiveze Divadlo pod šťastnou hvězdou do Městského kulturního střediska Vodňany představení Varieté pro tři páry rukou. Dospělí herci Budlana Baldanová, Sláva Zubkov a Dana Ibragimová fascinovaní světem dětské fantazie budou sršet nápady. Představení režíruje Evgeny Ibragimov. Přijďte v 15 h. Vstupné 70 Kč.

McDonald's Winter Cup 2020, závod ve slalomu pro veřejnost, ve skiareálu Lipno.McDonald's Winter Cup 2020, závod ve slalomu pro veřejnost, ve skiareálu Lipno.Zdroj: Skiareál Lipno

Soutěživí lyžařští závodníci si jistě nenechají ujít další z oblíbených lipenských závodů. Tentokrát se pro ně chystá McDonald´s Winter Cup, který se pojede v sobotu 22. ledna na sjezdovce K Yettimu.  V neděli se pak mohou všichni těšit na loutkový ateliér a pohádku.

Punkový koncert ve Fabrice

Pobavte se na koncertě. Ilustrační fotoPobavte se na koncertě. Ilustrační fotoZdroj: Deník/Zdeněk Hejduk

Punkový večer zažijete v českobudějovickém klubu MC Fabrika v sobotu 22. ledna. Vystoupí zde několik punkových hudebních skupin, a to Prášek proti blbosti, The Ownroadies, Flaška visočini a Zkouška rázem. Přijďte od 18.30 h. Zaplatíte vstupné 200 Kč.

Skrytý talent v táborském divadle

Náměstíčko před Divadlem Oskara Nedbala v Táboře.Divadlo Oskara Nedbala v Táboře.Zdroj: Deník/Jiří Dintar

V pátek 21. ledna uvidíte ve foyer táborského Divadla Oskara Nedbala vernisáž instalace Skrytý talent. Jejím autorem bude hudebník a umělec Milan Cais, bubeník, zpěvák a textař známé kapely Tata Bojs. Instalace na míru táborskému divadlu bude svou proporcí a myšlenkovým pojetím navazovat na sochu Závod z roku 2006. Těšte se na levitující premiéru. Vstup na vernisáž je zdarma.

O princezně, která ráčkovala

O víkendu můžete například na divadlo pro dětiO víkendu můžete například na divadlo pro dětiZdroj: Deník/Martin Vokurka

Vezměte děti na divadelní pohádku O princezně, která ráčkovala, kterou jim zahraje v rámci cyklu Děti s rodiči do divadla Divadelní společnost Agáta. Muzikálovou pohádku podle filmové předlohy uvidíte v neděli 23. ledna v jindřichohradeckém KD Střelnice. Představení začíná v 16 h. Vstupné od 30 Kč.

Princezna se zlatou hvězdou na čele

Vezměte děti na divadelní představeníVezměte děti na divadelní představeníZdroj: Deník/Martin Vokurka

Divadelní společnost Julie Joruštové uvede v sobotu 22. ledna v kulturním domě v Trhových Svinech pohádku Princezna se zlatou hvězdou na čele. Uvidíte klasickou pohádku na motivy Boženy Němcové obohacenou o písničky. Hrají od 16 h. Vstupné 80 Kč.

Večerní prohlídka Krumlova

Krumlovský zámek pod prvním sněhem.Krumlovský zámek pod prvním sněhem.Zdroj: Deník/Zuzana Gabajová

Na pravidelnou Večerní prohlídku Českého Krumlova s průvodcem se můžete vydat až do konce měsíce. Dozvíte se o architektuře a historii města, uslyšíte také místní příběhy a pověsti. Procházky s průvodcem se uskutečňují vždy v pátek a v sobotu od 19.30 h, jiné dny v 17 h, a trvají 90 minut. Vychází se od infocentra. Zaplatíte 190 Kč.

Večer tří koncertů

Zajděte na koncert. Ilustrační fotoZajděte na koncert. Ilustrační fotoZdroj: Deník/VLP Externista

Večery S, koncerty folkových kapel a muzikantů příbuzných žánrů v českobudějovickém Divadle U Kapličky, pokračují. Další hudební večer navštívíte v pátek 21. ledna v 19 h. Tentokrát vystoupí kapela Tomáš Průša Trio, která hraje rockovou, folkovou, bluesovou a country muziku. Následovat bude kytarové duo Pavly Marianové a Jana Jandy, které představí svůj klíč k sametovým šansonům. Na koncertě se také představí kapela BlackJack a zahraje bluegrass tradičně i moderně. Vstupné 160 Kč.

Monodrama s Eliškou Balzerovou

Přijďte prožít „Můj báječný rozvod“ s Eliškou BalzerovouPřijďte prožít „Můj báječný rozvod“ s Eliškou BalzerovouZdroj: Deník/Ilona Dvořáková

Oblíbená herečka Eliška Balzerová zahraje na pódiu DK Metropol v Českých Budějovicích v one lady show Můj báječný rozvod od irské dramatičky Geraldine Aron. Hra sklízí ve světě úspěch. České interpretace se chopila režisérka Jana Kališová. Elišku Balzerovou uvidíte v roli hlavní, ale i ve všech ostatních úlohách v příběhu ženy středních let, která po rozvodu vypadává z role manželky a matky a zkouší žít sama. Komedii o vážných tématech navštivte v neděli 23. ledna od 19 h. Vstupné od 400 Kč.

Schovávaná v síti

Zajděte do divadlaZajděte do divadlaZdroj: Deník/Michal Bílek

V neděli 23. ledna uvidíte ve velkém sále veselského kulturního domu představení Schovávaná v síti. To si připravilo Divadlo Kapota Tábor. Zahraje vám tragikomické příběhy čtyř párů, které si domluví přes internetový chat schůzku. Díky ní poznají tvrdou realitu, čekají je totiž milá i nemilá překvapení či dokonce šoky. Představení začíná v 19 h. Vstupné 100 Kč.

Výstava papírového designu

Zajděte na výstavu. Ilustrační fotoZajděte na výstavu. Ilustrační fotoZdroj: Deník/VLP Externista

Až do 23. března si můžete v prachatické galerii Neumannka prohlédnout výstavu Studio Činčera. Uvidíte, jak pracují s papírem designéři Jan Činčera, který se specializuje na obalový a produktový design, a jeho syn Matěj, zaměřený na grafický design. Otevřeno je od pondělí do pátku od 12 do 16 h.

Dětský karneval s Milanem Murdochem

Dětské maškarní. Ilustrační fotoDětské maškarní. Ilustrační fotoZdroj: Tomáš Vrbenský

Své děti můžete vzít na dětský karneval v neděli 23. ledna do KD Milevsko. Maškarní akci bude moderovat dětský bavič Milan Mudroch. Malí návštěvníci se mohou těšit na písničky, tanec, balonky, sladkosti i soutěže o ceny. Karneval začíná od 14 h. Vstupné 50 Kč.

Jak téma smrti předat dětem?

Jak se směje zubatáJak se směje zubatáZdroj: Archiv Jihočeského divadla

Vezměte děti do Malého divadla na představení Jak se směje zubatá. To se zabývá netradičním a ožehavým tématem, jak mluvit s dětmi o smrti. Budete sledovat malého Ondráše a jeho rodinu v domácnosti, kam zavítala smrt. Jak se s ní vyrovnávají děti a jak dospělí? Na to se pokusí odpovědět hravá inscenace, kterou uvidíte v sobotu 22. ledna od 17 h. Představení je vhodné pro děti od osmi let. Vstupné 150 Kč.

Jaké novoroční zvyky dodržovali naši předci?

Novoroční výstavu v borovanském klášteře stihnete ještě do 28. lednaNovoroční výstavu v borovanském klášteře stihnete ještě do 28. lednaZdroj: Klára Němcová

Jak naši předkové prožívali Vánoce a začátek nového roku? Co to jsou Hromnice a jaké bývaly novoroční zvyky? To zjistíte na výstavě Vánoční svátky o mnoho let zpátky v borovanském klášteře, která byla doplněna o novoroční témata. Nasajete atmosféru staročeské vesnice, uvidíte nástroje, které se užívaly třeba při zabijačkách, a dozvíte se, že se i po novém roce chodilo na koledu a proč. Přijít můžete ještě do 28. ledna.

Výtvarné práce uvidíte v knihovně

Výstava dětských prací. Ilustrační fotoVýstava dětských prací. Ilustrační fotoZdroj: MěK Loket

Až do 4. února si můžete v oddělení pro děti v Městské knihovně Český Krumlov prohlédnout výstavu dětských výkresů. Ty vznikly v rámci 18. ročníku výtvarné a literární soutěže na téma Všechno létá, co peří má (i nemá).

Biblická témata s humorem

Výstava děl Marie PlotěnéVýstava děl Marie PlotěnéZdroj: poskytla Městská galerie Týn nad Vltavou

Výstavu kresleného humoru Noc osvícenců kreslířky a karikaturistky Marie Plotěné najdete až do 20. února ve vltavotýnské Městské galerii. Autorka bude představena jako kreslířka Božího slova a humoru. Prohlédnete si její perokresby, které vznikly většinou za předchozí rok do zpravodaje křesťanské komunity a nyní se poprvé představují širší veřejnosti. Uvidíte interpretace biblických přísloví, žalmů a apoštolských listů, které zpracovala s vtipem a nadsázkou.