Předchozí
1 z 16
Další

Nedělní představení pro děti

Pohádkové odpoledne s Vimperským kašpárkem u Volyňky.Pohádkové odpoledne s Vimperským kašpárkem u Volyňky.Zdroj: Zdeněk Formánek

V městském parku ve Vimperku je každou neděli v rámci divadelní loutkové přehlídky Vimperský kašpárek v 15.30 h loutkové představení. V případě špatného počasí se přesouvá do Městského kulturního střediska. Na neděli 17. července připadá pohádka Divadla Já to jsem Pinocchio. Děti mají vstup zdarma a dospělí 70 Kč.

Jazz zazní Táborem

Jiří Stivín.Jiří Stivín.Zdroj: archiv Deníku

Žižkovo náměstí rozezní v sobotu 16. července jazzové rytmy. Koná se tam totiž festival Jazzový Tábor. Jako první vystoupí v 16.30 h Marta Kloučková Quintet, v čele s mladou hudebnicí nepřehlédnutelné na české mladé jazzové scéně. V 18 h přijde na pódium známý flétnista Jiří Stivín, kterého doprovodí Co Jazz. V 19.30 h zahraje místní Karel Kobližka Quintet. V 21 h přijde na řadu romská hudební osobnost, jazzový kontrabasista, skladatel a zpěvák Antonín Gondolán.

Večer po francouzsku s filmem, hudbou i jídlem

MiChansons, to jsou francouzské šansony a jiné pěkné písně v podání Michalů Rychtaříka (zpěv) a Bosáka (piano).MiChansons, to jsou francouzské šansony a jiné pěkné písně v podání Michalů Rychtaříka (zpěv) a Bosáka (piano).Zdroj: Deník/ Redakce

Francouzský večer se koná v českobudějovickém letním kině Háječek v pátek 15. července s filmem Co jsme komu všichni udělali. Přijďte už od 19 h posedět, pobavit se s přáteli u něčeho dobrého k snědku nebo k pití. Od 20 h hraje jako předkapela MiChansons. Projekce francouzské komedie začíná ve 21.30 h.

Dačická kostka plná hvězd 

DashaDashaZdroj: Martin Kubišta
Festival Dačická kostka se na nádvoří Dačického zámku koná i toto léto. Nenechte si ujít v pátek 15. července od 20 h divadelní představení Srnky, v sobotu 26. července od 21.30 h koncert Dashy a Pajky Pajk, v neděli 10. července od 10 h divadlo pro děti Bylo nebylo a od 19 h hudební vystoupení tělesa Zatrestband.

Noční divadelní prohlídka zámku

Divadelní noční prohlídky jindřichohradeckého zámkuDivadelní noční prohlídky jindřichohradeckého zámkuZdroj: Jan Mikeš

Speciální prohlídky na teplé letní večery přichystal jindřichohradecký zámek. Noční prohlídky nazvané O té ohavné rebelii: Příběh z války třicetileté se inspirují prvními roky Třicetileté války. Zámek bude v obležení armádou Henry Duvala de Dampiérre. Uvidíte vzdání holdu stavovské šlechty Fridrichu Falckému, budete přihlížet poradě generálů před bitvou na Bílé hoře i části bitvy samotné. Bude se drancovat Praha a kat Mydlář popraví vůdce rebelie. Prohlídky se konají v časech 19, 20.50 a 22.40 h. Přijďte v pátek a v sobotu 15. a 16. července.

Blešák a hudba v Masné

Z blešákuZ blešákuZdroj: Deník/VLP Externista
V ulici Masná v Českém Krumlově navštivte v sobotu 16. července od 14 h bleší trh. V nabídce bude oblečení, předměty vlastní tvorby, knihy aj. Od 18 h na místě zahraje Kapela, co nikdy nevystoupí, bude se také promítat film, který se točil přímo v této ulici.

Veselská ozvěna plná hudby

Kristina FialováKristina FialováZdroj: Archiv festivalu Beethovenův Hradec

V rámci 13. ročníku letního cyklu koncertů Veselská ozvěna si v sobotu 16. července od 19 h můžete poslechnout koncert violistky Kristiny Fialové a Kvarteta Apollon. V uskupení hraje Štěpán Pražák a Radek Křižanovský na housle, violy se chopí Pavel Ciprys a Pavel Verner usedne za violoncello.

Taneční party s Rádiem Kiss

Herec Michal Kavalčík alias Ruda z OstravyHerec Michal Kavalčík alias Ruda z OstravyZdroj: z webových stránek

Tu nejlepší muziku si poslechnete v pátek 15. července na taneční párty, která se koná ve strakonickém letním kině od 20 h. O hudbu se postarají DJ Basslicker a Michal Kavalčík z rádia Kiss. Můžete se těšit na současnou taneční muziku a na zvukovou a světelnou aparaturu. Vstupné 150 Kč.

Zatančete si v zámecké zahradě

Tančírna na Kratochvíli.Tančírna na Kratochvíli.Zdroj: Jana Lábrová
Ohákněte se a vyrazte na tradiční tančírnu na zámku Kratochvíle. Ta má letos podtitul Rozkvetlá a květy se můžete inspirovat i s výběrem šatů. Akce připadá na sobotu 16. července. Přijďte od 19.30 h. K tanci a k poslechu vám zahraje kapela ZaTrestBand. Vstupné bude 170 Kč, u vstupu také můžete darovat jeden kus svého šatníku a přispět tak do prospěšného second handu.

Janek Ledecký zazpívá v klášterní zahradě

Janek LedeckýJanek LedeckýZdroj: Deník/VLP Externista
Známý český zpěvák, kytarista a skladatel Janek Ledecký přijede v pátek 15. července poprvé koncertovat do Vyššího Brodu. Těšit se můžete na jeho největší hity, které si poslechnete v klášterní zahradě. Koncert začíná v 17 h. Vstupné 450 Kč.

Trh, řemesla a kolotoče

Tradiční pouť. Ilustrační fotoTradiční pouť. Ilustrační fotoZdroj: Deník/Jiří Louda

Navštivte Markétskou pouť v Horní Plané. Ta se koná od pátku 15. července do neděle 17. července. Na 30. ročníku budou 4 scény, řemeslný trh i lidový jarmark. Nemohou chybět atrakce, kolotoče ani střelnice.

Festival Třeboňská nocturna pokračuje

Třeboňská nocturnaTřeboňská nocturnaZdroj: Deník/Kamila Šmídová
V úterý 12. července začal v Třeboni hudební festival Třeboňská nocturna a o víkendu vrcholí. V pátek 15. července od 19.30 h uslyšíte koncert Ellaboration pojmenovaný podle stejnojmenného projektu zpěvačky Dashy a uskupení Epoque Quartet odkazující k fenoménu Elly Fitzgerald. Uslyšíte Cole Portera, Gershwina či Duka Ellingtona. Vrcholem festivalu bude sobotní koncert Pocta Emě Destinnové. Na něm vystoupí slovenská sopranistka Eva Hornyáková s Filharmonií Hradec Králové. Taktovky se chopí Miriam Němcová. Zazní Dvořák, Smetana, Čajkovskij, Verdi, Puccini aj.

Vltavotýnské slavnosti s Olgou Lounovou, MP3 a Dědou Mládkem Illegal Band

Olga LounováOlga LounováZdroj: Deník/VLP Externista
Na Vltavotýnských slavnostech města vystoupí ikony české hudební scény. Uslyšíte je v pátek a v sobotu 15. a 16. července. Páteční hlavní program na náměstí Míru odstartuje v 17 h pop-rock z Říčan Zakázaný ovoce. V 18.30 h pak vystoupí heavy-metal z Klatov Kabát Revival West. Ve 20.30 h si nenechte ujít kapelu Děda Mládek Illegal Band. Večer zakončí ve 22.30 h The Rockset, world tribute kapela z Prahy. V sobotu si poslechnete například kapely Together a Abba Stars. V 19 h vystoupí oblíbená Cenou Anděl ověnčená rock-folková kapela Epydemye. Ve 21 h zazpívá Olga Lounová, místní skupina MP3 přijde na řadu naposledy ve 23 h. V sobotu najdete doprovodný program také na dalších scénách. Už v 10 h v Sokolovně zahraje jihočeská dechovka K. M. Č. Band, ve 13 h nastoupí dechovka z Vysočiny Leškovanka. Na zámeckém nádvoří bude děti bavit od 14, 16.30 a 18.30 h kejklíř Lukáš. V parku u otáčivého hlediště bude od 14 h znít folk a country. Art Caffe Bar zve od 15 h na festival rockových kapel Artfest. V Městské galerii v Týně nad Vltavou se od 16 h zúčastníte komentované prohlídky výstavy Zoom. Vstupné na jeden den stojí 150 Kč, za pátek a sobotu zaplatíte 200 Kč.

Dětský den v Hoslovicích

Dětský den. Ilustrační fotoDětský den. Ilustrační fotoZdroj: Naďa Kolenská

Vodní mlýn Hoslovice zve na sobotu 16. července na Dětský den. Děti si budou moci projít stanoviště Armády ČR, Policie ČR, hasičů z Tažovic a psovodů. Uvidí jejich vybavení, mohou si něco i vyzkoušet nebo nahlédnout či nasednout do jejich vozů. Zúčastní se dílniček, dají si lívance, zapojí se do bojovky pana mlynáře, či zkusí historické atrakce Al Rašíd. Součástí budou i prodejní stánky. Ve 13 h uvidí kůzlátka. Přijít můžete od 10 do 17 h. 

Navštivte vodárenskou věž

Vodárenská věžVodárenská věžZdroj: ČEVAK

Model českobudějovické Vodárenské věže z lega najdete na prohlídce této technické památky od soboty 16. července, kdy začíná sezona komentovaných prohlídek. Přijít můžete každou sobotu a neděli, a to až do konce srpna. Věž z lega byla postavena z více než šesti tisíc kostiček v měřítku 1:45. Jejím autorem je Tomáš Kašpařík, finalista soutěže Lego Masters. Kromě modelu ve věži uvidí návštěvníci videoprojekce, díky nimž se přenesou do dob dávno i nedávno minulých a zjistí více o zásobování města vodou, seznámí se se stavbou věže, vystoupají 106 schodů k nádrži pro vodu, kam se vešlo stejně množství jako do bazénu Samsonovy kašny. Zavítají do zemního vodojemu a zhlédnou film o koloběhu vody v přírodě a lidském životě. Komentované prohlídky začínají vždy v 10, 13, 14.45 a 16.30 h.