Odpoledne plné hudby, květin a charitativního prodeje

Již 20. květinové odpoledne se koná v pátek 10. září v Jindřichově Hradci na Masarykově náměstí před KD Střelnice. Zúčastní se SŠ řemeslná a ZŠ Soběslav, SOŠ a SOU Třešť, SOŠ VMZ a JZ České Budějovice. Odpolednem bude provázet Michal Arnošt. Na klavír zahraje v 10 h Pavel Mottl, od 14 h zpívá Julie Nosková. Budou se zde prodávat výrobky z chráněných dílen a klientů sociálně-terapeutické dílny Otevřená okna. Výtěžek půjde Organizaci Otevřená okna na úhradu nákladů spojených s její činností a posláním.

Výlet na Kleť s dobrým posláním

Vyrazte na charitativně společenský výlet Trousíme se na Kleť, a to už v sobotu 11. září. Startuje se od 9 do 15 h z parkovišti v Krásetíně. Na vrchol můěžte pěšky či lanovkou. Tam vás čeká občerstvení, pozornost i kapela Znitra, lodování tomboly aj. Akce má za cíl podpořit lidi s roztroušenou sklerózou. Veřejnost se o této nemoci také dozví víc.

Můžete se vypravit na nejvyšší horu Blanského lesa v rámci akce Trousíme se na Kleť
Výlet na Kleť s dobrým posláním: Na podporu lidí s roztroušenou sklerózou

Táborská setkání

Historický mezinárodní multižánrový festival Táborská setkání se letos bude konat již po třicáté. Připadá na termín 10. až 12. září. Město vydává k výročí 30 let Táborek almanach vzpomínek osobností, které se na festivalu a jeho vzniku podílely. Co vás na festivalu čeká? Například v sobotu v 11. září v 18 h zazpívá na Žižkově náměstí Aneta Langerová.

Ve 20.30 h vystoupí Dasha se sólisty z Moodance orchestra. Ve 22 h uvidíte nad Jordánem ohňostroj. Těšte se na uličku podsvětím, kterou najdete za kostelem v Děkanské

ulici. Na Špitálském náměstí vám poradí apatykář, lazebník, bába kořenářka nebo astrolog. Přijít můžete na koncerty, historický program, trhy aj.

Výstava francouzského pasíře Denise Barde.
Francouzský pasíř Denis Barde přijel do Čech na metal. Dnes tu žije i vystavuje

Poslední šance vidět výstavu

Už jen do neděle 12. září si můžete prohlédnout výstavu francouzského pasíře. Denis Barde cestou na metalový festival našel v Čechách lásku a po letech ve Francii se vrátili do Českých Budějovic. Jeho řemeslo a umění uvidíte v Komunitním centru boršovského zámečku Poříčí.

Michal kvítko veze show

Zajeďte se dětmi do Kaplice na divadelní představení pro malé diváky. V neděli 12. září od 15 h totiž uvidí pořad Michal je kvítko s Michalem Nesvadbou z Kouzelné školky. Michal roztančí sál, děti i květiny. Dozvíte se, co se děje v Michalově zahrádce, čeká vás zpívající květina, mluvící kaktus, nastydlá konev. Budete si hrát a smát se.

Univerzita slaví 30 let i koncerty

Jihočeská univerzita oslaví v pátek 10. září 30 let programem na Sokolském ostrově. Budoucí studenti tam mohou poznat všechny fakulty i jejich historii. Bude se křtít kniha o Jihočeské univerzitě, jejím postupném vývoji. Program čeká také děti. Hudební program začíná v 17 h Cenou Anděl ověnčenou vltavotýnskou kapelou Epydemye, v 18.40 h vystoupí kapela Sto zvířat, ve 20.30 h ji vystřídá skupina He Band a ve 22.15 h zakončí sérii koncertů umělec 7krát3.

Sezona končí velkofilmem a afterparty

Sezonu letního kina Háječek v Českých Budějovicích zakončí večer v sobotu 11. září. Už od 18 h mohou návštěvníci chodit do areálu letního kina. Těšit se můžete na předprogram, ve 20 h na projekci velkofilmu Velký Gatsby s Leonardem DiCapriem v hlavní roli a na afterparty s DJem Davem Pouštěčem.

Veteránská rallye South Bohemia Classic představí nablýskané vozy známých i méně známých značek.
Startuje jihočeská veteránská rallye. Pojede ji i legendární žokej Váňa

To bude podívaná - veterány na jihu

Veterány se v pátek 10. září proženou jihem Čech. Koná se totiž dvanáctá setinová jízda South Bohemia Classic. Rallye se letos účastní rekordních 160 posádek z Čech i evropských zemí. Pět set kilometrová trasa odstartuje z náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích a povede přes Český Krumlov, Vodňany, Prachatice nebo účastníci zavítají také do Nových Hradů. Automobily a jejich posádky budou v Českých Budějovicích od 13 h, startují v 16.30 h.

Okoštujte piva

V Litvínovicích v sobotu 11. září si můžete vybírat ze spousta druhů piva. Koná se tam totiž 11. ročník akce Lajtnovický pivní košt. Od 12 h v hospodské zahradě pod kaštany můžete ochutnáte produkty pivovarů Hulvát, Budvar, Bakalář, Jílovice, Kozel, Platan, Prazdroj, Solnice. Kromě degustace piva nebudou chybět pivní soutěže i dětské atrakce. Ve 12.30 h k tanci i k poslechu zahraje Třeboňská 12, od 17 h uslyšíte rock kapely Kredencz.

David Vávra vystavuje

Ve Schwarzenberském špitále v Lišově bude vystavovat David Vávra. Vernisáž jeho celoživotní výstavy Běžet domů začíná v 18 h. Přijďte se seznámit s dílem architekta, herce a spoluzakladatele divadla Sklep.

Vlasta Redl přijede do Vodňan

Moravský zpěvák, textař a multiinstrumentalista Vlasta Redl s Jeho kapelou zahajují novou sezónu Městského kulturního střediska Vodňany. Přijďte v pátek 10. září v 19.30 h do sálu kulturního domu. Vstupné 400 Kč.

Letecký den a drakiáda

Jindřichohradecký Aeroklub pořádá v sobotu 11. září tzv. Létaní pro Hradec. Užijete si letecký den s možností pilotních výcviků, možným letem s větroněm na navijáku, vyhlídkovými lety. Pro děti bude připravena Drakiáda a v rámci ní soutěž o nejhezčího draka. Vítěze potěší let větroněm. V 19 h přijďte na Hangár party s kapelou Scarlet. Vstup na leteckou akci je zdarma, na party v hangáru 150 Kč.

Ochutnejte vína z celé republiky

Na Masarykově náměstí v Třeboni se koná v sobotu 11. září Vinobraní. Na prvním ročníku se představí dvanáct vinařů z Čech a Moravy, ochutnáte občerstvení a přitom si poslechnete hudební doprovodný program. Akce se koná od 10 do 20 h, její součástí je i řemeslný trh.

Naučte se první pomoc

V Prachaticích v Zahradní ulici se v pátek 10. září koná u příležitosti Dne první pomoci Den branné přípravy. Od 9 do 12 h uvidíte ukázky poskytování první pomoci, představení činnosti jednotlivých složek Integrovaného záchranného systému, předvedení záchranné techniky, dozvíte se o drogové prevenci a uvidíte měření tlaku. Dozvíte se o možnostech pomoci při mimořádných událostech.

Na závěr léta

V Areálu SKI Libín se budou v sobotu 11. září loučit s létem. Přijít můžete od 13 h. Čeká vás střelba ze vzduchovky, tvořivé dílna, bobřík odvahy, slackline, zipline, hasičská pumpa atd.

Sejdou se vynálezci, tvůrci a kutilové

Nenechte si o víkendu ujít přehlídku inovátorů a vynálezců Marker Fair, která se koná v sobotu 11. a v neděli 12. září v Žižkárně v Českých Budějovicích. Na přehlídce kreativity se předvedou tvůrci, inovátoři, bastlíři, tvůrci DIY, novodobí kutilové. Dozvíte se více o elektronických a technologických vychytávkách, seznámíte se s řemesly, designem, udržitelnými projekty, 3D tiskem dokonce i roboty a netradičními projekty. Vstupné dobrovolné.

Strašidelná trasa pro děti

SDH a obec Paseky nachystaly na sobotu 11. září Stezku odvahy. Ta začíná v 18.30 h a vychází se u Kubičků. Těšte se na strašidla a závěrečné pečení buřtů.

V sále kulturního Domu ve Veselí nad Lužnicí se koná v sobotu 11. září podzimní dětská burza. Prodávat můžete oblečení, ze kterého děti vyrostly, hračky, sportovní potřeby, knížky, kola, kočárky aj. Kdo potřebuje, může takové zboží nakupovat od 9 do 12 h.

Poznejte kroužky a další aktivity

Na Bambifestu děti čeká přehlídka možných kroužků a aktivit. Jak lze trávit volný čas mohou v pátek 10. a v sobotu 11. srpna v areálu Sportovní haly v Českých Budějovicích. V pátek se začíná ve 13 h. Kromě nabídky kroužků, oddílů, tipů pro volný čas vás čekají také pódiová divadelní a taneční vystoupení, například Povídání o pejskovi a kočičce Marešovy divadelní společnosti. Bude se losovat o ceny nebo hrát lasergame. Vstup zdarma.