Novým starostou ve Vyšším Brodě je právník Jindřich Hanzlíček, lídr SNK Perspektiva, který v minulých letech působil v samosprávě jako zastupitel. K ruce má dva místostarosty, což je ve Vyšším Brodě novinka. První místostarostkou se stala Romana Ouředníková z VIZE 2022. Ta bude funkci vykonávat jako uvolněná. Druhým místostarostou, a to neuvolněným, je Jaroslav Marek z SNK PERSPEKTIVA.

„Rozhodl jsem se být neuvolněným starostou,“ vysvětlil Deníku Jindřich Hanzlíček. „Protože nemám žádný záskok, kdo by mohl dělat mou dosavadní práci. Ale nevidím v tom problém. Proto budu v týmu spolupracovat se dvěma místostarosty, přičemž starostův plat se rozdělí mezi mě a neuvolněného místostarostu. Práci si rozdělíme. Žádné náklady navíc tím nevzniknou.“

Cílem tohoto kroku je podle nového starosty především zvýšit míru zastupitelnosti ve vedení města, což může pomoci urychlit některé procesy a zlepšit efektivní práci na mnoha tématech současně.

V Českém Krumlově v pátek 21. října 2022 auto prorazilo betonový plot. Poškodilo i bazén.
Opilý řidič naboural do plotu. Poškodil i bazén

Rozložení v patnáctičlenném zastupitelstvu je po vytvoření nové koalice jasné. Doslova úrodu mandátů totiž ve volbách sklidilo opoziční uskupení PERPEKTIVA, v jehož čele stojí Jindřich Hanzlíček. To disponuje osmi mandáty. Další nejvyšší počet mandátů, a to pět, obdrželo Sdružení STAN,NK s lídrem a místostarostou Janem Strakou, kterému připadla úloha opozice, i když ve skutečnosti si na toto menší města pak nehrají. Po jednom mandátu mají VIZE 2022 s Romanou Ouředníkovou a KDU-ČSL s Lukášem Kusem.

Po starostovi a dvou místostarostech zastupitelé dalšími dvěma radními zvolili Vladislava Čížka z SNK Perspektiva a Lukáše Kuse z KDU-ČSL.

Předsedou kontrolního výboru se stal bývalý starosta Milan Zálešák ze sdružení STAN, NK, který již pozici starosty neobhajoval, členové Hana Erhartová a Michal Kulík. Předsedou finančního výboru je Martin Telecký z SNK Perspektiva a členové Richard Skipala s Lucií Jarošovou.