K výjimkám patří Rybářství Hluboká CZ. Podle hlavního zootechnika Aleše Kříže zaplatí malospotřebitel za výběrového kapra (nad 2 kilogramy) na sádkách 89 korun za kilogram, stejně jako vloni. Na sádkách navíc od 21. prosince nabídnou zákazníkůmi základní zpracování ryb, třeba vykuchání.

O čtyři koruny víc než o loňských Vánocích zaplatí zákazníci tento rok v prodejně Lesů a rybníků města Českých Budějovic (LRM) v Haškově ulici. Cena za výběr (nad 2,5 kilogramu) činí 89 korun za kilogram, menší kusy zařazené do I. třídy lze pořídit za 79 korun za kilogram. Pavel Oberreiter, vedoucí rybničního hospodářství LRM, ale upozorňuje, že za posledních deset let se celkově prodejní cena nezvedla o více než 15 korun za kilogram. Podle Pavla Oberreitera, vedoucího rybničního hospodářství, jsou v prodejně k mání i filety a otevřou tam dokoncei na Štědrý den dopoledne.

Na sádkách Rybářství Třeboň dají zákazníci za výběrového šupináče (nad 2,5 kilogramu) 95 korun za kilogram, I. třída vyjde na 85 korun za kilogram. Cena je tady vyšší než vloni, podobně jako u Rybářství Nové Hrady. Tam lze ale šupináče pořídit ze zmíněných firem nejlevněji.

Na sádkách ve Štiptoni zaplatí zákazník za výběr (nad 2,5 kilogramu) 75 korun za kilogram. Zdražení o pět korun za kilogram je ale první po mnoha letech.

Ilustrační fotografie.
Stíhaný policista se zastřelil