Stejně jako v minulých letech bude kino provozovat i letos Jan Turinský, který je mimo jiné provozovatelem kina Kotva. Jenže vloni lidé chodili do letního kina už v červnu. Letos se zatím nepromítá. Jak již potvrdila na začátku června Kristýna Koutská z českobudějovického odboru kultury, promítat by se mělo od neděle 7. července.

Opožděné zahájení promítání vadí některým zastupitelům, kteří chtějí téma řešit na pondělním jednání. Například Martin Kuba (ODS) to považuje za selhání koalice. „Radní si vymysleli, že se bude platit jenom padesát korun, ale nejsou schopni dořešit to, jak mají být doplaceny celkové náklady. Budeme navrhovat, aby se v rozpočtu města vyčlenila pro tento účel konkrétní částka. Čekají nás další tropické dny a kino Háječek je zavřené,“ sdělil Martin Kuba. V pondělí na zastupitelstvu města chce přijít s konkrétním řešením.

Podle prvního náměstka primátora Juraje Thomy (HOPB) provozovatel Jan Turinský podepsal smlouvu vztahující se k provozu kina se Správou domů teprve minulý týden ve čtvrtek. Výsledek výběrového řízení byl přitom projednaný již 20. května.

„V pátek jsme obdrželi konečně podklady od pana Turinského. Opravdu bych pátral po příčinách někde jinde, ne na radnici,“ dodal Juraj Thoma. Provoz kina vyšel město každoročně na stovky tisíc korun. Vloni město hradilo více než 360 tisíc korun, vstupné lidé platili v plné výši. Letos má vstupné stát 50 korun.

Letní kino Háječek sice letos ještě nepromítá, ale těšit se nejspíš můžeme na snímky Po čem muži touží, Ženy v běhu či Bohemian Rhapsody.