K tancování se prý dostala omylem, skoro jako slepý k houslím. Jako malá necítila rytmus. Když se jí k němu babička snažila přivést, bylo to marné a Pavla na to vzpomíná s úsměvem…

Když jí bylo šestnáct let a studovala na milevském gymplu, oslovila ji vedoucí zdejšího domu dětí a mládeže, kde v té době otevírali taneční kroužek pro děti. Tam se upíchla s velkými plány, jak bude učit. „No, rychle jsem se vrátila zpátky na zem, byla to děcka zhruba čtyřletá, nevěděla, kde je levá a pravá. Tomu se v jejich věku ale nedá divit,“ říká Pavla Pejšová. Překvapilo ji , že byla oslovena a popravdě její tehdejší velká očekávání naplněna nebyla.

Snoubenci. Ilustrační foto.
Manželství je společná cesta do neznáma. V Budějovicích připravili kurz

První rok vyučovala děti v předškolním věku, poté malé školáky až po druhý stupeň. Tam někde vznikla myšlenka, že by se jí líbilo pracovat se staršími děvčaty. Proto se zhruba v roce 2008 rozhodla pro tréninky shánět větší prostory a pořádat je více než jednou týdně. Pracovala s děvčaty kolem devatenácti let. „V té době jsem dělala brigádně za barem na diskotéce a napadlo mne oslovit i některé dobře se hýbající dívky, co jsem u nás viděla,“ uvádí.

Začala studovat na vysoké škole a ona diskotéka jí byla osudná. Nebyly totiž adekvátní prostory, a tak přes den holky trénovaly v uzavřených prostorách diskotéky. Z mixu dobře se hýbajících děvčat vznikla taneční skupina NRG Pí.

Časem se do ní zařadili i kluci a začalo veřejné vystupování na různých akcích, veřejných či soukromých. Dělali turné po diskotékách, a to podle Pavliných slov bylo moc fajn. Založila Taneční školičku. Postupem času přišla účast na závodech, i když původně je dělat nechtěla. Týkalo se to hlavně dětských kategorií, ale zkrátka nepřišli ani dospělí. Dnes už Pavla sama choreografie nedělá, má pod sebou sedm trenérů.

Nové Hrady v zimě.
Nové Hrady chystají dopravní změnu v centru, hlavně pro turisty

„Každá sezona je na něco bohatá a hlavně si akce vybíráme. Já sama dnes už netancuji, baví mne dělat závodní choreografie, formace, pracovat s dětmi. Jak se vyvíjel můj způsob práce s tancem, vyvíjela se i skupina,“ vysvětluje.

Skupina i Pavla si váží všech úspěchů, kterých dosáhli, účastnili se mnoha soutěží. Činnost Pavla přerušila v době těhotenství, poslední trénink měla týden před porodem. Po šestinedělí hned naskočila zpátky a moc se těšila. Je to pro ni práce i relax zároveň.

V současné době má skupina s novým názvem NRG crew sto členů. Věří, že to velké má taneční skupina ještě před sebou. „Kdybych měla mluvit o tom, kdy byl náš boom, troufám si říct, že ten pořádný ještě přijde. Vše se pořád vyvíjí, já se neustále učím a vymýšlím. A snažím se své poznatky předávat dál a motivovat ostatní,“ uzavírá Pavla Pejšová.

Monika Vodičková