První disciplínou je výstup do 4. podlaží cvičné věže pomocí hákového žebříku. Další disciplíny se budou konat v městském atletickém areálu. Jsou jimi běh na 100 metrů s překážkami, štafeta na 4 x 100 metrů s překážkami a požární útok.

Organizátorem letošního klání je územní odbor Písek, který spolupracuje s Jihočeským Hasičským sportovním klubem. „Do závodu nominuje každý územní odbor HZS Jihočeského kraje jedno družstvo, které tvoří 10 závodníků, trenér a vedoucí družstva,“ vysvětlila mluvčí HZS Jihočeského kraje Vendula Matějů. Výkony jednotlivých závodníků se započítávají do celkového hodnocení družstev. Kromě toho jsou v průběhu sportovního klání hodnoceni také samostatně jednotlivci. Mají však možnost přihlásit se jen do dvou disciplín, a to do výstupu na cvičnou věž a do běhu na 100 metrů s překážkami.

Výstava v Prácheňském muzeu připomíná zašlou slávu Červené nad Vltavou.
Přehradní jezero pohltilo známé letovisko



O víkendu přijdou na řadu dobrovolní hasiči z celého kraje. Ti ale vynechají jednu disciplínu – výstup na cvičnou věž pomocí hákového žebříku.

„V sobotu budou soutěžit ženy a muži a v neděli dorostenci,“ doplnil za pořadatele náměstek starosty Okresního sdružení hasičů ČMS Písek Miloslav Uhlík.

Krajská soutěžpátek – profesionální hasiči – od 8.30 hod. v areálu HZS – ÚO Písek a od 11.30 hod. v městském atletickém areálu
sobota – dobrovolní hasiči, družstva žen a mužů – od 8.30 hod. v městském atletickém areálu
neděle – dorostenci – od 9.15 hod. v městském atletickém areálu