Pro Deník poskytla Putri recept na populární indonéské jídlo:

NASI GORENG (tradiční smažená rýže s kuřecím masem):

Potřebujeme: jasmínová rýže 150 g, kuřecí prsíčka 50 g, 1 vejce, 50 ml olej, sůl, pepř, chilli papričky, česnek, šalotka nebo červená cibule, sojová omáčka sladká.

Postup:Uvaříme rýži tak, aby byla sypká (cca 25 min. podle druhu použité rýže). V pánvi wok zahřejeme olej a přidáme na kostičky nakrájenou šalotku/cibuli. Do sklovata podusíme. Přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso a dusíme doměkka, přidáme vylisovaný česnek, chilli papričky (na drobno nakrájené) a ještě trochu osmahneme. Mírně osolíme, opepříme a přidáme vařenou rýži a vše promícháme a nakonec dochutíme sojovou omáčkou. Servírujeme na talíř se salátovým listem, na vrch přijde vejce osmažené jako ,,volské oko". Ozdobíme nakrájeným rajčetem.

Redakce Deníku přeje čtenářům dobrou chuť!