První ze tří tematických bloků se zaměří na výchovu a vývoj dítěte od 9.30 do 12 h, o stárnutí s respektem a grácií bude řeč mezi 13 a 15.30 h a mezi 16 a 18.30 h přijde na řadu téma dnešní rodičovství a manželství. „Příspěvky přednášejících jsou plánovány na 20 až 30 minut a bude čas i na diskusi, otázky.O přestávkách bude k dispozici drobné občerstvení,“ uvedla Hana Šustrová, krajská koordinátorka spolupořádajícího spolku Síť pro rodinu. Kdo nemá k dispozici volný den, může absolvovat jednotlivé bloky.

Alena Bártíková, krajská koordinátorka politiky stárnutí Ministerstva práce a sociálních věcí, druhého pořadatele akce, připomíná: „Rodinu je potřeba vnímat z širšího hlediska. Patří do ní rodiče, děti, ale i prarodiče a další rodinní příslušníci. Základem jsou blízké citové vazby se všemi členy rodiny, které mají vliv na kvalitu života všech, jsou zdrojem opory, stability a jistoty a podporují mezigenerační solidaritu. Mnohdy jsou tyto vztahy, zejména pro starší či jinak izolované osoby, i jedinou formou sociálního začleňování.“

Aby mohli přijít i rodiče s potomky, kteří je nemají komu svěřit, je zajištěno jejich hlídání. Je potřeba to ale nahlásit předem na hana.su-strova@sitprorodinu.cz. Se svými dětmi, či bez nich se na začátku konference objeví i její patronka, herečka Dana Špilauer Verzichová.