Alexandře Vaněčkové z Českých Budějovic je sice teprve deset let, ale už teď je z ní úspěšná jihočeská sportovkyně. Disciplínou, ve kterém sbírá medaile, jsou mažoretky.

„Asi nejcennější je pro mě medaile z Lomnice nad Popelkou, kde jsem soutěžila ve třech kategoriích a ve všech byla první,“ řekla více Alexandra Vaněčková. První místo si vysoutěžila v solu s jednou i dvěma hůlkami a v rytmickém tanečním. „Nejtěžší je to sólo s dvěma hůlkami. Je daná hudba, která všem hraje stejně, hůlky se přitom nesmí ani na chvíli zastavit,“ dodala Alexandra, která trénuje poctivě každý den.

Anna Kurzová
Žádný učený z nebe nespadl, říká saxofonistka

Ta se k mažoretkám dostala před šesti lety.

„Jednou měla sestra na akademii v družině mažoretky a mně se to tak zalíbilo, až jsem začala chodit,“ vyprávěla nejmladší ze sedmadvaceti dětí, mezi něž jsme rozdělili letošní výtěžek Kabelkového veletrhu Deníku.

Dneska dělá Alexandra vedle mažoretek také twirling. To je druh sportovního tance, který je kombinací mažoretek, gymnastiky a baletu. Do budoucna by se Alexandra mohla stát dokonce i členkou Twirlingové akademie České republiky.

I tato auta dostanou potřební.
Soused opravuje vraky a rozdává je