Volný si postěžoval, že policisté znemožnili příjezd jeho spolupracovníkům. "Jedna z hlídek bohužel porušila vládní nařízení a nezákonně zadržela zaměstnance Volného bloku. Všichni jeli se smlouvami, u kterých jsem policistům potvrdil, že jsou pravé. Zadrželi je, i když jeli vykonávat své zaměstnání tady na náměstí," řekl Lubomír Volný během demonstrace s tím, že situaci bude dále řešit. "Budeme na ty policisty podávat trestní oznámení pro zneužití pravomoci veřejného činitele, protože porušili vládní nařízení, které umožňuje přicestovat do Písku za účelem vykonávání svého zaměstnání," dodal.

V sobotu 6. 3. odpoledne lidé v Písku protestovali proti vládním opatřením omezujícím volný pohyb občanů.
VIDEO: Demonstrace v Písku se obešla bez "flákanců", sešlo se ke stovce lidí

Hlídky obsadily nejen hranice okresu, ale také všechny vjezdy na Velké náměstí. Policisté vpouštěli pouze ty účastníky akce, kteří mají bydliště v okrese Písek. "Samozřejmě policie respektuje právo na shromáždění. I pro něj ale platí pravidla. Může se zúčastnit maximálně sto lidí a jsou to lidé z okresu, kde toto shromáždění probíhá," zdůvodnil postup policistů jejich mluvčí Jiří Matzner.

Řada lidí se ale především na sociálních sítích podivovala nad tím, jak je možné, že byl na náměstí vpuštěn i Lubomír Volný. "Pro organizátory shromáždění platí ve své podstatě volný pohyb, protože jinak by shromáždění nešlo zorganizovat a jde tak o výjimku ze zákona," vysvětlil přítomnost poslance na demonstraci Jiří Matzner.

Protest se podle policie obešel bez vážnějších incidentů. Jeho účastníci se poklidně rozešli přibližně po hodině a půl.