První tvořilo osmnáct povídek pro dospělé Sedm dýmek a mincí a poslední tři jsou určené dětem. Nejnovější knížka se jmenuje Třináct pohádek a navazuje na předchozí dvě pohádkové knihy, ve kterých bylo původně jedenáct a pak dvanáct pohádek. „V každé knize jsou úplně jiné pohádky. Vystupují v nich klasické bytosti, jako jsou čerti, vodníci, draci, princezny a rytíři,“ uvedl Zdeněk Klásek.

I když si to ze začátku ani neuvědomoval, jeho příběhy se odehrávají vždy na konkrétních místech. „Děti si tak mohou najít na mapě konkrétní hrady, zámky, potoky, řeky a další místa,“ doplnil Zdeněk Klásek s tím, že už tento styl dodržuje úmyslně.

Pohádkové knihy mu ilustrovala Dominika Koutníková. Kmotrem Třinácti pohádek je frontman milevské kapely Fantom Jindřich Müller. Knihy Zdeňka Kláska jsou ke koupení například v Milevském muzeu nebo v klášterním obchůdkuv milevském premonstrátském klášteře.

O autorovi:Zdeněk Klásek se narodil roku 1951 v Praze. Půlku života prožil na Letné. V současné době žije v Milevsku. Vyučil se autolakýrníkem a písmomalířem. Mezi jeho zájmy patří například dýmka a vše s ní spojené, četba, divadlo, akvaristika, mechanické hodinky a budíky, rád poslouchá hudbu, houbaří, sportuje a navštěvuje památky.
Dlouhodobě spolupracujes Milevským muzeem na tematických výstavách.
Psaní knížek se věnuje od doby, kdy šel do důchodu.

Vydané knížky:Sedm dýmek a mincí (2015)
Jedenáct pohádek (2016)
Dvanáct pohádek (2017)
Třináct pohádek (2018)