Hemžení 250 policistů a figurantů před Budvar arénou překvapilo v minulém týdnu nejednoho kolemjdoucího, který nemusel na první pohled poznat, že se jedná jen o cvičení. Blížící se hokejová událost si žádá mimo jiné i zvýšená bezpečnostní opatření. A právě na ně se jihočeští policisté připravovali.

ČTĚTE TAKÉ: Město v dubnu zaplní tisíce příznivců hokeje
 
Potvrdil to velitel pořádkové jednotky Antonín Zajíc. „Akce je zaměřená jednak na divácké násilí, ale také na případný útok na měkké cíle. Cvičí se tu společně pořádková jednotka a antikonfliktní tým. Žádná rizika takové hokejové události, při které se sejde velké množství lidí, nemůžeme podcenit,“ vysvětlil Antonín Zajíc. Doplnil ho mluvčí policie Milan Bajcura: „Musíme být připraveni. Budeme posilovat i v souvislosti s tím, co se stalo nedávno v Opavě. Tam se napadali fanoušci Baníku Ostrava a FC Opava nejen na stadionu, ale i v ulicích. Došlo tam k velkým škodám na majetku. I toto bude mít vliv na zvýšená opatření v Českých Budějovicích jak na stadionu, tak ve městě.“

Jedním z nejzlobivějších figurantů byl i začínající policista David Dráždil, na kterém je patrné velké nadšení z nové práce. Na zimní stadion v minulosti chodíval hokej hrát, shodou okolností ve chvíli policejního cvičení trénovali na ledě jeho bývalí spoluhráči.