Prý se ozvala únava po dlouhém přejezdu Senegalu. Test na malárii v místní lékárně byl negativní a druhý den ráno nevolnost zase zmizela.

Tadeáš se tedy může naplno věnovat obíhání ambasád a získávání víz do dalších zemí, které chce navštívit. Jen s Nigérií to bude asi dost obtížné. Aby ho v Mali získal, musel by tam bivakovat půl roku. Tak zkusil ambasádu Burkiny Faso. „Tam byl proces jednoduchý. Vyplnil jsem dva formuláře a nechal je tam společně se dvěma fotkami, pasem a 48 000 CFA (1920 Kč). Druhý den jsem šel pro pas s vízem,“ popsal Tadeáš.

Začátek února tráví Tadeáš Šíma na kole v Mali.
Tadeáš jede Afrikou: Kempování u řeky Niger

Tadeáš Šíma
- Pětadvacetiletý cestovatel z Prachatic se vydal na expedici Na kole přes Afriku 27. listopadu.
- Za 7 až deset měsíců chce zdolat asi 17 tisíc kilometrů a chce dojet do Kapského města.
- Denně musí ujet 80 až 120 kilometrů, momentálně jede Saharou.

Trochu odpočinku neuškodí, a tak Tadeáš s Nicolasem ze Španělska, který jede do Kapského Města na motorce, vyrážejí do botanické zahradu a večer pořádají barbecue. „Na grilu jsme si připravili hamburgery a pořádně se najedli,“ doplnil. V kempu, kde se Tadeáš ubytoval, žije Michal z Děčína, který v Bamaku pracuje pro OSN. „Na baru měl lahev hruškovice. Po dvou panácích už jsem přesvědčen, že je na mě malárie krátká,“ směje se Tadeáš Šíma z Prachatic.

Poslední vízum, které potřeboval v Bamaku zařídit, je to do Ghany. Všechno chtějí čtyřikrát. Čtyřikrát vyplněný formulář, kde musí být uvedené také dva kontakty na lidi žijící v Ghaně. Čtyři kopie rezervace hotelu, čtyři kopie zvacího dopisu do Ghany, čtyři kopie itineráře, kudy cesta Tadeáše Šímy na jeho kole Apache povede, čtyři pasové fotografie a 30 000 CFA (1200 Kč). „Za tři dny (v pátek 9. února, pozn. aut.) si mám pas vyzvednout. Doufám, že už co nejdříve budu sedět znovu v sedle,“ věří Tadeáš. Španěl Nikolas s motorkou už odjel, Tadeáš snad vyrazí v sobotu 10. února.