„Za více jak dvě stovky letních i zimních koncertů, které jsme v Třeboni uspořádali, si naši posluchači mohli udělat obraz o pomyslném umístění našeho festivalu mezi množstvím dalších ze všech měst naší republiky,“ říká pořadatel festivalu Miloš Končický.

Ani letošní, šestnáctý ročník podle něj nebude výjimkou. Už slavnostní zahájení dne 9. června představí vítěze loňské soutěže Pražského jara v oboru lesní rok Alexandre Collarda, který vystoupí společně s Wihanovým kvartetem. „I další večery nabídnou zajímavé zážitky. Renata Ardaševová, Jana Lahodná a Petr Nouzovský, stejně jako Ambrož ladies orchestra nás přesvědčí o správnosti volby dramaturgie festivalu,“ uvádí Miloš Končický.

Pozvání do Třeboně přijali také sólisté Budapešťské velké operety (12. 7.) či barytonisté Brückler, Kettner a Sema (13. 7.).

Vstupenky
- Vstupenky na jednotlivé koncerty i abonentní karty na všechny večery je možné zakoupit již nyní na Turistickém a informačním středisku na Masarykově náměstí, Lázních Aurora a Bertiných lázních i na Informačním středisku v Českých Budějovicích. Prodejcem je také Ticketmaster.
- Výhodnost nákupu abonentních karet spočívá v jejich výrazné slevě na jednotlivé koncerty i jejich přenosnosti na jiné osoby.