„My jako rodina pocházíme ze severních Čech, je to v Českém středohoří. Což se mi nezdá, že by to byl tak úplně pečicí kraj. Na druhou stranu v životě jsem nejedl lepší rybízový koláč než od tety Máni z Evaně, to je pravda. Třeba dodnes nevím, proč se v této oblasti říká rebíz místo rybíz,“ řekl.

Lucie Vlkojanová z Litvínovic. Jako malá pomáhala rodičům v cukrárně v Nových Hradech a pečení si zamilovala.
Peče s celou zemí

„Na druhou stranu si myslím, že jižní Čechy, kraj okolo Vodňan a Písku, tak tam mi tak nějak ta pec a ty buchty s mazanci sedí nejvíc, i obrazově. Domnívám se, že asi Jihočeši budou patřit mezi favority, ale třeba se zoufale mýlím a přijede někdo z Chomutova a vytře nám všem zrak,“ doplnil.

cukrář Josef Maršálek
České cukrářství nyní čeká renesance