Zasněžování zahájil zatím pouze Skiareál Lipno, ale sněžná děla jsou přichystána i ve Věžovaté Pláni a Frymburku.

„Připraveni jsme,“ přitakal provozovatel Skiareálu Kozí pláň Václav Mazák. „Ale jestli budeme jezdit, nemůžu říct.“ Nyní totiž ohledně skiareálu probíhá administrativní řízení kvůli rekolaudaci.

„Čekáme už jenom na pořádné mrazy,“ informoval Zdeněk Vrátil, vedoucí provozu Skiparku Frymburk. „Čtyři zasněžovací děla už máme připravená, i když ještě ne rozmístěná na svahu. Zasněžovací zařízení je po servisu a letos asi bude opravdu potřeba, na rozdíl od loňska, kdy byla poměrně i dobrá zima přírodní,“ dodal.

„Právě jsme po revizi lana lyžařského vleku,“ sdělil provozovatel sjezdovky Brloh Rohy Jiří Tanzer. „Rolba také funguje, kotouče – sedáky na lanovku nasadíme až tak za dva týdny. Hlavně aby vůbec napadl sníh. Loni se tu lyžovalo asi tak čtrnáct dní, ale předloni vůbec.“

Na sjezdovce ve Chmelné to loni bylo podobné, ale předtím byli bez sněhu tři roky. „Přichystáni jsme snadno,“ konstatoval Josef Šandera. „Louky jsou posečené, vlek připravený, zbývá jenom malá oprava na rolbě. Kotouče na vlek nasadíme až těsně před spuštěním lyžování.“

Podobně je vše hotovo také na sjezdovce TJ Hraničář v Jaroměři. „Je posečeno, namazáno, boudy jsou opravené, dřevo na topení přichystané, rolba je po opravě, čekáme jen na nadílku přírody,“ popsal Karel Majer.